Зам.-областната на Хасково Виолета Желева: Мерките за намаляване на контролирания вот вече дават резултати

    „Така започнахме и кампанията: за честни и прозрачни избори. Надявам се тази информация, която получаваме днес, да има развитие и тези хора, които се занимават с контролиране на вота да бъдат отстранени своевременно, за да имаме по-честни и коректни избори след дни. В последните предизборни седмици мащабната кампания на МВР дава вече резултати. Надявам се, че тази национална кампания в цялата страна ще окаже влияние да няма да има този път такъв натиск към хората да гласуват по определен начин.“ Така заместник-областният управител на Хасково Виолета Желева коментира съобщените по-рано днес данни от МВР министъра Бойко Рашков и шефът на Националната полиция Станимир Станев за арести в Хасковска област със съмнения за изборна търговия.

    От областната структура на вътрешното министерство уточниха, че са арестувани четирима души от едно семейство-баща, синовете му и по неофициална информация и съпругата на по-възрастния от тях. При претърсване на техни имоти в с.Димитровче и Свиленград са открити списъци с данните на 28 000 души.

    По време на обиските и претърсванията са намерени мобилни телефони, както и компютри, в които е открита интернет-комуникация и чатове, които уличават заподозрените в подготовка за купуване на гласове.

    Иззети са още касов принтер и 13 книги за дневни финансови отчети на фирмата, която държи „златния гьол“ на трите ни гранични пунктове с Турция. Стана ясно, че двама от задържаните мъже работят именно във фирмата, която отговаря за дезинфекцията по границата.

    А от думите на министъра на вътрешните работи в служебното правителство в ефира на националното радио, стана ясно, че по първоначални данни, арестуваните в Свиленград и Димитровче са свързани с ГЕРБ.

    По непотвърдена информация задържаната жена е общински съветник от ГЕРБ.

    Реакцията за думите му от страна на ГЕРБ не закъсня. Тома Биков посочи, че „МВР се е превърнало в пиар агенция“. И определи Бойко Рашков като „доста объркан човек“, който вдига „силен шум“.

    От ГЕРБ определиха твърденията на Рашков и като „поредната груба манипулация на предизборния щаб на Румен Радев в лицето на служебния кабинет“.

    Днес стана ясно и, че в рамките на операцията за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, на 3-ти юли, полицаи от Районното управление в Харманли са проверили къща с.Рогозиново, обитавана от двама мъже на 30г. и 29 г. В имота са открити списъци с 63 имена. На друг адрес-в с. Болярски извор от дома на 58-годишен мъж униформените са прибрали 28 бюлетина за предстоящите предсрочни избори.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      На
      Наблюдател
      24 -19
      20:00, 5 юли 2021
      Виле,не се напрягай не е твоя работа да мислиш,снимай се там и това е
      • Директно да им удрят калашниците
        и да ги хвърлят на чакалите в турско :)))
      • От бат тенчо сервитьора
        .........
        Кво да пишат за арестуваните гробари
      • С 28 000 купени гласа ГЕРБ са печелили всички избори в Хасковска област без никакъв проблем!!
        Нужни са им 5% реално гласували+28000 фалшиви гласа ,
        и готово!
        Партията след тях БСП ,а сега и ИТН нямат никакъв шанс!!

        Разбрахме как скорошните Затворници-ГЕРБ открадваха всички избори от 2009 досега !!
    • 2
      Лъ
      Лъжата
      13 -8
      20:07, 5 юли 2021
      Спукано гърне
    • 3
      🏴‍
      🏴‍☠️
      21 -9
      20:10, 5 юли 2021
      Удар по Шайката.
    • 4
      В
      В
      23 -22
      20:14, 5 юли 2021
      Виолетке, ами то в Рогозиново и Болярски извор жители не останаха, ти списъци и бюлетини, айде стига сте ни правили на балъци!
    • 5
      Си
      Си
      18 -7
      08:48, 6 юли 2021
      Ако се разровят както трябва във всека община с кметове от ГЕРБ със сигурност има такива списъци. Това си е било практика и обществена тайна на всички избори организирани от ГЕРБ.
    • 6
      Що
      Що за заглавие,
      4 -12
      08:55, 6 юли 2021
      Зам.- областната - имайте уважение към институциит... Виж коментара
    • 7
      За
      За Главие
      7 -1
      09:39, 6 юли 2021
      Продължават да копаят дъното,тъпо но упорито.
    • 8
      Jo
      John
      8 -7
      09:49, 6 юли 2021
      Буля, как започваш нещо, в което си само наблюдател?!
    • 9
      Та
      Таня Радева
      5 -4
      13:41, 6 юли 2021
      Виолета, цитирай глупости колкото си искаш.Подкрепяй си когото искаш.Фактите са,че изборите ще са манипулирани отново от вас.А ти не се излагай.Замълчи и пак ела в изборния ден в у-ще "Любен Каравелов" с журналисти,фотографи и си направи фото-сесия с наглата си физиономия,навирила нос.Стой си там на поредната ХРАНИЛКА

    Още новини

    Последни новини