Рестарт на делото за наводнението в Бисер

Изображение 1 от 2

    Делото за наводнението в харманлийското село Бисер срещу бившия областен управител на Хасково Ирена Узунова ще тръгне отначало. Това става с решение на Окръжен съд – Хасково от днес, съобщиха от Темида.

    Припомняме, че делото беше прекратено от Районния съд в Харманли с мотив, че са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, довели до нарушаване правото на защита на подсъдимата. Определението е протестирано от прокуратурата пред въззивния съд.

    Съдебният състав на Окръжен съд – Хасково е преценил, че изводите на районния съд са неправилни. В тази насока се приема, че внесеният обвинителен акт съдържа описание на обстоятелствата за всички елементи на престъплението, по отношение на изпълнителното деяние, причинната връзка между деянието и причинения престъпен резултат. Отделно от това, въззивният съд е преценил, че в обвинителния акт са изложени доводи и по отношение субективната страна на престъплението.

    С тези съображения Окръжен съд – Хасково постанови определение, с което отмени първоинстанционния съдебен акт за прекратяване на съдебното производство, като върна делото на Районен съд – Харманли и даде указания за провеждане на разпоредително заседание и призоваване на всички лица, имащи качеството на пострадали.

    Трагедията в Бисер бе предизвикана от скъсването на стената на язовир „Иваново” на 6 февруари 2012 година. Тогава ударната вълна помете всичко по пътя си и заля Бисер, в което десетки къщи бяха разрушени и загинаха осем души.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини