Intel очакват проблеми с доставките на компоненти през третото тримесечие на 2021г.

Intel следят внимателно ситуацията в технологичната индустрия и очакват проблеми с доставките на хардуер през третото тримесечие. Главният финансов директор на компанията, Джордж Дейвис уточни, че недостига на компоненти може да отложи предвидени премиери. Според него е възможно да има "остри" проблеми с доставките през съответния период.

Изявлението му не е изненадващо, тъй като кризата вече засяга повечето водещи производители на хардуер. Вече ви съобщихме, че недостигът на чипове може да продължи години, според шефа на Intel. Настоящата прогноза на друг важен човек в структурата на компанията има краткосрочен характер, но е базирана на същите опасения.
 
Финансовият директор на Intel предупреди инвеститорите, че специфичната ситуация може да намали приходите на Client Computing Croup дивизията през следващите месеца. Много от клиентите на Intel ще бъдат силно засегнати през юли-септември.

Възстановяването при центровете за данни ще продължи и през третото тримесечие, според Джордж Дейвис, съобщава TechRadar.

Компанията ще се фокусира към производството на архитектури за сървъри, тъй като предлагат най-добри възможности за генериране на приходи. Intel разполагат с ограничен капацитет и логично ще се насочат към създаването на хардуер, който може да доведе до реализиране на по-голяма печалба.

Най-същественият проблем е наличието на недостатъчно количество Ajinоmoto ABF субстрати, което лимитира общата продукция. Много трудно ще може да бъдат реализирани доставки от външни производители, което вероятно ще задълбочи ситуацията. Субстратите са основният компонент на процесорите от всички продуктови категории на компанията.

Финансовият директор на Intel също така се надява през четвъртото тримесечие да разполагат с повече компоненти, за да отговорят подобаващо на високото търсене през този период. Няма информация за евентуално забавяне на процесорите от 12-та генерация, като Alder Lake чиповете се очаква да бъдат представени официално през октомври.

Източник: technews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини