Библиотеката и младежкия център в Димитровград са с нови директори след проведени конкурси

    След проведени конкурси с нови директори са Градска библиотека "Пеньо Пенев" и Общинско предприятие "Детски и младежки център". 

    Валентина Терзиева е новият директор на Градска библиотека "Пеньо Пенев" след проведения конкурс за длъжността. Висококвалифициран специалист в библиотечното дело Валентина Терзиева изпълняваше временно длъжността директор на библиотеката, след пенсионирането на Петко Каневски.  Валентина Терзиева е магистър по "Библиотечно-информационни науки и културна политика" и  настоящ докторант в СУ "Св.Климент Охридски" във Философския факултет, катедра "Библиотечно-информационни науки".  Професионален бакалавър по Книгоразпространение, бакалавър по Библиотечно-информационни дейности. Работи в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград от 14 години, 2017-2020 -   главен библиотекар, завежда звено „Читалня за точни, приложни и хуманитарни науки“. Проявява интерес в областта на маркетинга и библиотечния мениджмънт, връзките с обществеността. Автор е на книгата „Очи към света – хроника на едно шестдесетилетие“, посветена на историята на библиотеката, нейната роля и значение за града.  Владее английски език.

    Евгени Пенев е класиран на първо място от кандидатстващите за директор на ОП "Детски и младежки дейности". Пенев е добре познат в системата на образованието в Димитровград. С 25-годишен професионален опит, от които през последните две години е старши начален учител в ОУ "Ал.Константинов", преди това единадесет години е зам.директор по учебната дейност на училището. Евгени Пенев е с III Професионално-квалификационна степен от СУ "Св.Климент Охридски". Завършва висшето си образование през 1996г. в ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград.  Владее немски език.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Си
      Сигурно
      3 0
      20:20, 26 юли 2021
      Сигурно са от герб.
    • 2
      До
      Дойчо
      3 0
      14:04, 27 юли 2021
      Искаме си кака Радка силиконовата трътка

    Още новини

    Последни новини