Ще пуснат ли движението по моста над р. Марица в посока кв. Марийно до края на юли?

Изображение 1 от 3

    Преди около 2 седмици от фирмата изпълнител на обекта „Еко Традекс груп“ АД заявиха, че до края на този месец мостът над река Марица, свързващ северната и южната част на града, ще бъде пуснат за движение, но днес - 3-4 дни преди края на месеца това изглежда нереалистично.

    По мостовото съоръжение все още има участъци, които не са бетонирани и работниците поставят метални арматури, за да подготвят терена за изсипването на бетона. Дори в рамките на днешния ден да бъде излят бетона, той ще има технологично време за втвърдяване и изсъхване. Според специалисти, най-кратките срокове, в които бетона получава достатъчна якост и в които при тези високи температури трябва да се обработва (овлажнява) са 7 дни. След като бетона придобие достатъчни якост, върху него трябва да се постави хидроизолация и след това да се започне асфалтирането с първия слой биндер. Поради тези факти явно няма да се изпълни ангажимента от страна на фирмата изпълнител движението да бъде пуснато до края на месеца.

    Към днешна дата, освен подготовката за наливането на бетон, се подготвяше и полагането на ВиК тръбите, както и подготовка за наливане на куфражи за уширение на моста за пешеходния трафик.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини