Избраха нов директор на димитровградската болница

Днес се проведе конкурса за избор на нов директор на димитровградската МБАЛ "Света Екатерина". На конкурса се яви само един кандидат и той е д-р Алдин Карагьозов, както вчера загатнахме в материал по темата. Д-р Карагьозов е одобрен и е спечелил конкурса.

Днес д-р Карагьозов е защитил своята програма за развитие на МБАЛ „Света Екатерина“ пред комисията по избора, която е прегледала и подадените документи от димитровградския лекар. 

Комисията бе съставена от председателя на общински съвет, който е и принсипал на общинската болница Гергана Кръстева, общинските съветници Пламен Панев, д-р Елена Иванова, д-р Донка Велчева, и представител от РЗИ.

Според председателят на ОбС Гергана Кръстева, цитирана от общинския пресцентър, представянето на д-р Карагьозов пред комисията с неговата програма и последвалото събеседване е било блестящо.

По нейни думи, той има много нови идеи и задълбочено познава проблемите на болницата. Сред идеите му са да бъде открито отделение за долекуване в болницата, по което ще се работи в три направления - ендокринология, гастроентерология и неврология, както и да бъдат привлечени млади специалисти и медицински сестри.

Предстои вземане на решение от ОбС за утвърждаване на спечелилия конкурса.

Д-р Карагьозов е с 18-годишен стаж в общинската болница. Специалист „реанимация и анестезиология“ и образование по „здравен мениджмънт“. Завършил е медицина във ВМИ „Ив.П.Павлов“ – гр. Пловдив. Женен, с един син. Съпругата му също е лекар, а синът му следва медицина.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини