Температурите се понижават, очакват се бури и градушки

Жълт код за опасно време и днес, но този път не заради жегите. За Смолянска област синоптиците предупреждават, че ще бъде ветровито със силен северозападен вятър и пулсации между 15-20 m/s. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и в отделни райони ще има значителни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Утрото в Смолян е облачно, термометрите показват 19 градуса. През деня се очакват валежи, а максималната температура ще достигне 24 градуса.

Днес с преминаването на студен атмосферен през страната вятърът ще се ориентира от северозапад ще е до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен и с него ще нахлуе сравнително хладен въздух. До обяд на места над Западна, а след обяд и вечерта и над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В отделни райони, главно в Южна България валежите ще са временно интензивни, значителни по количество и там има условия за градушки. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 30° и 35°. До вечерта над западната половина на страната облачността ще се разкъса и намалее, а по-късно през нощта и на изток ще се изясни.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен до силен. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 16°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини