Община Димитровград закупи бързи антигенни тестове за персонала по училища и детски градини

Община Димитровград осигури бързи антигенни тестове срещу COVID-19 за всички работещи в системата на образованието в училищата и детските градини на територията на община Димитровград. Изследванията ще се правят при съмнение или оплаквания, информират от местната администрация. Така се цели да се намали възможността за предаване на инфекции от COVID-19 от вирусоносител или болен в училищна среда или в детските заведения и навременно да се открият положителни лица за COVID-19, които може да са без оплаквания (вирусоносители) или с различни по вид клинични симптоми (болни) като повишена температура, кашлица, задух, отпадналост, мускулни болки, хрема, запушен нос, загуба на обоняние или вкус и др. Изследването е по желание и е предназначено както за педагогически, така и за непедагогически персонал. 

Антигенни тестове за определяне на причинители на заразни заболявания се използват в медицинската практика от много години. Тяхната цел е да открият специфична чужда част (антиген) от причинителя в изследваната проба, което се изразява като положителен резултат от съответното изследване.

Бързите антигенни тестове за COVID-19 са насочени към определени белтъци (антигени) на вирусът – причинител на заболяването. При провеждане на изследване с бързи антигенни тестове резултатите са готови в рамките на един час, което позволява лесно и бързо изследване на повече хора за дадено заболяване. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини