Доброто днес. Семейство към медиците от Хасково: Благодарим за крилете, които ни дадохте, във време, в което е страшно да се лети!

    „Благодарим за търпението, за старанието, за надеждата, за крилете, които ни дадохте във време, в което е страшно да се лети!“. Това е част от трогателно писмо на благодарност за професионализма, всеотдайността и втория шанс за живот на съпруга й към медиците от МБАЛ-Хасково, изпратено до редакцията на Haskovo.net от Христана Делчева. Тя решава да сподели публично благодарността си с убеждението, че доброто не трябва да се премълчава.

    След няколко месечни проблеми, на 14-ти юли съпругът й Светослав Налбантов е вдигнат от Спешна помощ в Хасково със сериозен кръвоизлив. След консултация в Спешното със специалистите от хирургичното отделение, той е приет в болницата. Диагностициран е с рак на дебелото черво, състоянието му продължава да се влошава и 46-годишният мъж е преместен в ОАИЛ. Ден по-късно ситуацията продължава да е критична и макар с огромен риск екипът от Хирургия, към който се присъединява и д-р Георги Димитров от ОАИЛ, пристъпват към операция по спешност.

    В същото време обаче се оказва, че мъжът е с прекъснати здравни осигуровки за момент и тогава се намества директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов, който поема отговорността за финансовото покриване на операцията в момента и е категоричен, че тя трябва да се състои веднага, както препоръчват хирурзите, без значение от обстоятелствата. Осигуровките още на следващият ден са покрити, но е факт, че от ръководството са се водили най-вече от това да спасят човешки живот.

    "Беше страшен и напрегнат момент за нас, всичко се разви за два дни. Имаше еднакъв риск за живота на мъжа ми и при забавяне, заради тежкия кръвоизлив, и при операция, заради състоянието му", разказа съпругата.

     В крайна сметка интервенцията е насрочена.

    „Въпреки тежката операция, която предстоеше и за която лекарите не ни спестиха огромния риск за живота на съпруга ми, от тях усещах категоричност, която ми даде сили. Никога няма да забравя, преди влизането му в операционна, очите на д-р Георги Димитров, който ни обясни колко ще е тежко и как няма гаранция, че ще го спасят, но през тях струеше надежда и готовност за всеотдайност, които ми вдъхваха вярата, че всичко ще мине добре.“, сподели Христана Делчева.

    След три-часова борба за живота му, съпругът й Светослав е спасен, а месец по-късно вече е у дома си и само благодарение на бързата намеса на медиците от МБАЛ-Хасково нещата се развиват в добра посока за него.

    На днешния празник –Голяма Богородица семейството е окрилено, че всичко хубаво предстои и затова благодари на лекарите: д-р Живко Желязков, д-р Йордан Попов-лекуващият лекар на Светослав, на д-р Стойчо Петров, на д-р Петър Георгиев и на д-р Георги Димитров, които нарича свои „ангели“.

    С благодарност Светослав и Христана се обръщат и към всички медицински сестри и санитари от „Хирургия“ и ОАИЛ, които са се грижили за Светослав по време на престоя му в болницата.

    Те са благодарни и към всички приятели и роднини, които в критичния момент са дарили кръв за Светослав.

    Към всички тях с днешното споделяне на историята, посланието им е, че доброто не остава подминато. А пожеланието е за здраве и вяра, че втори шанс винаги има.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Бр
      Браво
      78 0
      15:11, 15 авг 2021
      Голямо браво на големите Хора!
      • 33
        333
        36 -1
        01:34, 16 авг 2021
        Ето това е истината! За всяко добро се връща двойно добро, рано или късно! Браво, на медиците и нека по-често да бъдат, преди всичко хора а не просто работници на заплата!
      • До
        До 333
        12 -1
        13:43, 16 авг 2021
        Лекарите в България са цени. Раздават знанията срещу една заплата, много по ниска в сравнение с други браншове. Представете си ако бяха като адвокатите. Респект за целия екип медицината е отборна игра.
    • 2
      Ев
      Евреин
      55 -2
      16:35, 15 авг 2021
      Господа,тук пари и осигуровки и какво ли още не,Не са важни! Вие като медици сте дали Хипократова Клетва! Така че,изпълнили сте си задължението,пък и както виждам след 24ч. всичко е било платено(за здравното осигуряване става въпрос). Успех на човека,а Докторите по-често да извършват такива "геройства" и да не забравят клетвата която са дали!
      С Уважение: Медик!
    • 3
      Бр
      браво
      57 -3
      18:27, 15 авг 2021
      В Хасково има прекрасни лекари! Нека бъдат живи и здрави и те!
    • 4
      Пр
      Приятел
      38 -1
      19:25, 15 авг 2021
      Успешно възстановяване Високия. Само напред ти си силен човек.
    • 5
      Ва
      Васил
      38 -1
      20:24, 15 авг 2021
      Респект и благодарност към всички медици!
    • 6
      Ха
      Хасковлия
      20 0
      00:07, 16 авг 2021
      Едно голяма браво!Според мен е прекрасно да съумяваме да прегърнем и оценим една добра новина.За всичко лошо,всеки грабва клавиатурата и "храни"здраво,а за подобна новина....лекарите си "вършели работата".Репутацията на Хс болница(пък и не само) не е добра,та лично аз много се радвам за "бялата лястовица".Д-р Димитров,още като студент ви помня,бяхте благ и вежлив млад мъж,радвам се,че сте станали и добър лекар!Живи и здрави всички!
    • 7
      А една болница не могат да ви построят м-у-т-р-о-поклон-ниците и б-е-й-о-лиза-чи-те
    • 8
      Ре
      Респект
      18 0
      10:53, 16 авг 2021
      Преди 16 г.съм преминала през такава операция.Респект към медиците! Късмет на момчето, дано лечението мине успешно до края!
    • 9
      Кп
      КП
      19 0
      11:29, 16 авг 2021
      Браво на всички лекари и на д-р Гелов. В такъв момент не са важни осигуровките, а човешки живот. Радвам се че това се случва в Хаско моят град. Поздравления на всички ЛЕКАРИ!!!
    • 10
      Хо
      Хо
      20 0
      13:48, 16 авг 2021
      Респект към Др Димитров, за пореден път показва, какво е човек да обича професията си. Миналата година на покрива цял месец. Време е да се направи нещо за такива хора, че да не ги изтърваме с лекота. Време е пациентски, правителствени и не правителствени организации, не само да злословят , а да поущряват такива хора.
    • 11
      Сл
      Служител
      1 0
      08:13, 19 авг 2021
      Благодарим!!!
    Последни новини