Пияни зад волана и висока скорост в статистиката на Пътна полиция от акцията по селата

Шофиране със скорост над позволената, употребили алкохол и наркотици зад волана, шофиране на превозни средства от неправоспособни водачи. Това са част от нарушенията, засечени за седмица от сектор Пътна полиция-Хасково по време на Специализираната полицейска операция по малките населени места.

Патрулите бяха насочени между 5-ти и 12-ти август по селата във връзка с зачестилите тежки катастрофи в региона напоследък.

По време на акцията са проверени общо 1731 моторни превозни средства и 1971 лица, обобщи шефът на ПП в Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

Засечените нарушения са общо 718. От тях 670 са за превишена скорост. Да шофират с алкохол до 1,2 промила са били хванати 4-ма души. Други петима шофьори са били зад волана с алкохол над тази гранична стойност, е отчела проверката  с дрегер.

Във времето на тази акция са съставени 118 акта и 505 фиша. 

От тях за неносенето на колани от шофьорите или каска от мотористите са 21. За липса на колани и каски от пътниците-16. Засечените неправоспособни водачи при проверките са 15, сред тях има е непълнолетен. Патрулите са засекли и две неправилни изпреварвания, две санкции са наложени и за отнемане на предимство, за неспазване на знаци и маркировка -са 50.

При акцията са връчени и 162 електронни фиша. Съставени са протоколи за употребата на наркотични вещества на двама шофьори.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

Последни новини