Просветният министър: При 10% заболели ученици ще се премине към дистанционно обучение

Днес пристигнаха и насоките на Министерството на здравеопазването, които прецезират н якоуи от нашите насоки, ние ще ги вземем в пълна степен. Вместо 15% да бъде границата от болните ученици за преминаване на дистанционно обучение, да бъде 10% и също има някои указания за носене на маски и двете допълнения, които прави Министерство на здравеопазването, са свързани с факта, че този вариант на вируса е доста по-заразен. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков след заседанието на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование.

Проф. Денков каза, че учениците от 1 до 4 клас и децата в детските градини, ако сме в зелената зона, могат да бъдат без маски с решение на педагогически съвет.

"Ако сме в жълта, червена, тъмночервена зона, тогава и учениците от 1 до 4 ще трябва да носят маски", каза образователния министър.

Предвид факта, че може да се пренася вируса и от ваксинирани хора, образователният министър каза, че и ваксинираните възрастни трябва да носят маски в училищната и предучилищната мрежа.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Сл
    Слуги на дявола
    0 0
    07:10, 25 авг 2021
    Продадохте си душичките евтини за един пост и една заплата. Четете библията. " ще пиете от неразводненото вино на Божия гняв "
  • 2
    По
    По заповед на фащ
    1 0
    07:25, 25 авг 2021
    Унищожават бъдещето ни. Нашите деца. Уж загрижени. Но много добре знаят ,че това ще се отрази както на образованието така и на психиката на децата. За да пребъде България е нужно сорос руспиите да бъдат унищожени
Последни новини