Половината от непълнолетните между 12 и 17 год. в САЩ са получили поне една доза ваксина срещу Ковид-19

Половината от непълнолетните между 12 и 17 години в САЩ вече са получили поне една доза ваксина срещу Ковид-19, предаде Ройтерс, като се позова на Белия дом.

Негов представител отбеляза, че в тази възрастовата група се наблюдава най-бързият темп на увеличаване на дела на ваксинираните.

"Успяхме да постигнем важен етап в усилията ни да ваксинираме подрастващите - 50 процента от децата на възраст от 12 до 17 години сега са били инжектирани с поне една доза", каза пред репортери Джеф Зайнц, координатор на Белия дом по въпросите, свързани с борбата срещу ковид. "И всъщност процентът на ваксинирани сред подрастващите расте по-бързо, отколкото при всички останали възрастови групи", обърна внимание той.

Зайнц каза още, че все повече работодатели в страната започват да изискват от своите служители да се ваксинират срещу ковид.

Аризона междувременно стана 13-ият от общо 50 американски щата с над 1 милион потвърдени случая на коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Днес здравните власти в югозападния щат с население от близо 7,3 милиона души съобщиха за над 3700 новозаразени и 63 починали през последното денонощие.

Общият брой на смъртните случаи в Аризона гони 19 хиляди.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бр
    Бравос
    0 0
    09:22, 28 авг 2021
    Набухаха ги с г.р.а.ф.е.н.о.в.и н.а.н.о.ч.а.ст.и.ц.и . Да чакат поколение на 32- ри.
Последни новини