Хасан Кая от Кърджали спечели регионалното състезание по основни познания за исляма

    Хасан Кая от Кърджали спечели регионалното състезание по основни познания за исляма. Втори се класира Билял Кашмер от с.Бенковски,  а трети Исмаил Хайрула от с.Каялоба, Кирковско. Тримата ще участват в националното състезание, което ще се проведе на 8 и 9 септември в мюсюлманското училище в Момчилград.

     Областният кръг се проведе в новата джамия в кв.”Прилепци”. Бяха представени изявените участници в 59 Коран курса в региона на Районно мюфтийство в Кърджали. Гости на проявата бяха районният мюфтия Басри Еминефенди и бившият главен мюфтия Фикри Сали. Журито бе от четирима члена с председател Ахмед Бозов, директор на мюсюлманското училище в Момчилград. Знанията на участниците оценяваха още Сезер Садула от Районното мюфтийство; Метин Олуджак-имам на Кърджали и Ердинч Сюлейман-имам на Бенковски. Водещ бе Нуреттин Чакър, зам-директор на мюсюлманското училище.

      Състезанието бе предшествано от молитва. То започна с викторина към участници и публика. Децата решаваха и тестове,подготвени от Главно мюфтийство. Следваше теглене на билети и участие в голяма викторина. Изпитание бе четенето на Корана и рецитирането на аяти  от него.

      Районният мюфтия Басри Еминефенди награди призьорите. Журито връчи награди на останалите участници. Те получиха парични и предметни награди.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Св
      СВЕТСКИ ЧОВЕК
      0 0
      10:43, 30 авг 2021
      Каква пародия каква демагогия.зомбират тези невинни същества -деца. Няма да ги обучат в нещо светско нещо актуално нещо което ще им бъде полезно в живота. Така ги облъчват с...не искам да коментирам.последиците самите те ще устатновят но много много късно ще бъде. Да отидат в тези курсове и псевдосъстезания децата на турските депутати кметове и разни псевдоактивисти а не нискослоевите от населението,хора които нямат друг изход от немотия или нискообразовани,т.е. Манипулирани.
    Последни новини