Балетна гала вечер с участието на звездите на Национална опера и балет в Димитровград

На 1 септември от 20.30ч. на сцената на пл."България" ще е първият голям концерт, в навечерието на Празника на града. По случай 74-годишнина на Димитровград, жителите и гостите на града ще имат уникалната възможност да се насладят на красотата и изяществото на звездите на Софийската опера и балет - Марта Петкова и Никола Хаджитанев. В балетната гала вечер “Димитровград, моя сбъдната мечта!” зрителите ще видят красив спектакъл и танцовите изпълнения на възпитаниците на ОЦТИ "Галаксико" с художествен ръководител Тихомир Митев.

“Готвим се от дълго време за тази среща с любимата ни публика! Дадохме всичко от себе си, за да направим един истински празник на балетното и танцовото изкуство! Очакваме ви!”, споделя Митев.

Специалните гости в балетната гала вечер Марта Петкова - прима-балерина на Софийска опера и балет и Никола Хаджитанев - премиер-солист на Софийска опера и балет ще покажат едни от най-открояващите си и великолепни изпълнения от "Дон Кихот" и "Спящата красавица". Именитата ни балетна двойка, танцувала навсякъде по света, предизвиква заслужените аплодисменти и овации с невероятните си танцови превъплъщения.

На сцената в Димитровград ще могат да се гледат и двамата невероятни артисти-балетисти - Ивайло Янев и Златомир Колев, които сбъднаха своята мечта, тръгвайки от родния град и покориха сцени у нас и в чужбина. Възпитаниците на "Галаксико"вече са професионални балетни-артисти в Държавна опера Стара Загора и Пловдив.

С много репетиции и подготовка възпитаниците на Тихомир Митев се готвят за Празника на града, когато на 1 септември ще покажат изцяло нов танцов репертоар.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини