Спецпокуратурата се самосезира по твърденията за корупция сред депутати

Специализирана прокуратура се самосезира по повод публично изнесени данни в медиите, съдържащи твърдения за корупционно поведение на народен представител от 46-тото Народно събрание.

Образувана е проверка по реда на чл.145 от Закона за съдебната власт, която ще се извърши лично от прокурор. След извършване на пълния обем от действия за изясняване на казуса от фактическа и правна страна, наблюдаващият прокурор ще извърши преценка за наличие на достатъчно данни и законен повод за образуване на наказателно производство по чл. 304б (търговия с влияние) или други членове от НК.

Припомняме, че преди дни Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че е опитала да разцепи парламентарната група на „Има такъв народ”, като е предлагала и пари, и постове. Пред NOVA Дончева отхвърли обвиненията и обясни, че от позицията си на депутат в най-малката парламентарна група няма как да обещава министерски постове.

Вчера Йорданов обяви, че Радостин Василев е бил депутатът, който е бил жертва на опит за подкуп. Василев пък заяви, че на 12 август Дончева е отишла в офиса му, за да го убеди да разцепи групата на "Има такъв народ". По думите му тя държала листче, на което пишело "500 к" и отдолу дописала имената на знакови лица на партията.

След думите на Тошко Йорданов и Радостин Василев Дончева обяви, че няма избор освен да предприеме съответните юридически действия срещу двамата.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ар
    Арман
    1 -1
    10:26, 7 сеп 2021
    Крадеца вика дръжте крадеца. Още не сме взели властта и корупцията вече тръгна.

Още новини

Последни новини