10 000 проверки на НАП по борсите за 3 дни

Близо 10 000 превозни средства, складове и търговски обекти за търговия с плодове и зеленчуци в 13-те най-големи борси за търговия на едро в страната са проверили в дните от 4-ти до 6-ти септември инспекторите на НАП от звеното за фискален контрол.

В контролите са участвали и 8 инспектори от звеното в Хасково, съобщиха от местния данъчен офис.

Основната констатация в началото на проверките е за липса на документи за произход на входа на борсите и на счетоводни документи за закупената стока на изхода.

Към момента обаче документирането на търговията на борсите е вече значително подобрено, само след няколко дни на данъчен контрол, допълват от НАП.

Служителите на приходната агенция са пресекли няколко опита търговията да бъде изнесена от борсата на намиращи се наблизо паркинги в първите дни на акцията.

Инспекциите по борсите за плодове и зеленчуци в страната започнаха с денонощни наблюдения в още през миналата седмица.

На входа и изхода на тържищата са устроени временни контролно-пропускателни пунктове, които продължават да действат и към момента. Проверките се извършват и чрез т.нар. постоянно наблюдение, което означава, че инспекторите се легитимират и присъстват открито в търговските обекти в продължение на дни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ма
    Марияни..
    2 0
    12:35, 9 сеп 2021
    .и....почнаха ли да издават косов бон като има проверки????
  • 2
    Ха
    хаха
    4 0
    12:53, 9 сеп 2021
    Не , След няколко дни пак сащата .. както е по пазарите !!!
  • 3
    12
    123
    1 -2
    15:24, 9 сеп 2021
    Вижте тези на пазарите в града нищо не им е в ред.А за противоепидемични мерки не са и чували пред сергиите има сложени по пет реда щайги и са стеснили пътеките за клиенти под метър. Но в Хасково няма кой да проверява и глобява. Проверяващите си тръгват с пълни торби без да плащат и всичко е на ред.
    • 12
      124
      3 0
      18:33, 9 сеп 2021
      Ми не ходи на пазар поръчвай си в къщи Глобо предлага ГМО зелентия от Кухланд ама на глупчо му се прияли селски домати .Ей калпави паламарки хем ги боли хем ги сърби хем реват като ибани
Последни новини