Община Димитровград инвестира в обновяването на интериора в общинските детски заведения

Изображение 1 от 5

    От Община Димитровград информират, че продължават да подобрява интериорната среда в общинските детски заведения. Един от приоритетите на Общината в образователната сфера през последните пет години е инвестицията в модернизиране и обновяване на материалната база на детските градини. Ремонтните дейности са насочени към освежаване на занимални, спални и подмяна на оборудване в кухните. През тази година са обхванати нови пет градини, в които  са сменени легла, гардеробчета и шкафчета, както и подовите покрития на съответните помещения. От новите придобивки в тези градини ще се възползват 324 деца. 80 000лв. са отделените финансови средства от общинския бюджет за обновяването на мебелите и още 40 000лв. са вложени за подмяна на оборудване за кухните като печки, пекарни, стилизатори, хладилници и други трайни материални активи.

    1400 деца се обучават и възпитават в седем детски градини, разположени в 18 сгради на територията на община Димитровград. Менюто за децата е единно за всички, но храната се приготвя на място във детската градина. Две са детските кухни в Димитровград, които обслужват 120 деца с приготвена здравословно храна за най-малките.

    Община Димитровград ще продължи да инвестира в създаване на модерна, безопасна и интерактивна образователна среда за своите деца.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини