Изложба "Да прекрачиш в миналото" откриват в Димитровград

Изображение 1 от 3

    Изложбата „ДА ПРЕКРАЧИШ В МИНАЛОТО  - Военно-историческата реконструкция в България”  на Регионален исторически музей – В. Търново,  Национално дружество „Традиция”,  регионален клон – В. Търново  и  Сдружение за антични реконструкции „ Mos Maiorum Ulpiae Serdicae”  ще бъде открита  във вторник, 28 септември  от 17,30 ч. в зала „Археология” на Исторически музей Димитровград. Тя е част от международната инициатива ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ  ЗА ОПАЗВАНЕ НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО 2021.  

    В нея по атрактивен начин ще бъде представен животът на Средновековния Търновград по време на Второто българско царство. Посетителите на музея ще могат да разберат повече  за книжовността,  старите гозби, начинът им на приготвяне и с  какви игри са се забавлявали  българите през този период.  Специално място е отделено  на занаятите тъкачество, ковачество,  грънчарство, монетосечене и др.

    Акцент е направен и към средновековното  нападателно и защитно въоръжение. Любителите на тази епоха ще могат да си отговорят на въпроса, защо българите са били едни от най-добрите воини през този период.

    Представянето на изложбата „ДА ПРЕКРАЧИШ В МИНАЛОТО  - Военно-историческата реконструкция в България”  има за цел да открехне вратата към животът и битът на  една отминала епоха, в която обаче България е била сред най-добре развитите  държави в икономическо и културно отношение в целия  тогавашен свят.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини