МРРБ обещава - без шоково вдигане на цента на водата в Димитровград, предвижда се 2,60лв за кубик

Кметът на Димитровград даде информация, че по време на провелата се тази седмица много тежка среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), се е стигнало до съгласие, в следващите 2 години димитровградчани да заплащат различна цена за кубик вода от останалите членове на областната асоциация. Това обещание е дадено от регионалния министър Виолета Комитова, за да убеди Димитровград да финализира консолидацията на ВиК-Асоциацията, като приобщи към и нея територията на ВиК-Димитровград.

Въпреки че според обещанието, цената на водата в Димитровград няма да се уеднакви с тази в областния град, където в момента кубик струва 3,51лв., в бригадирския град ще трябва цената да се увеличи до нивата на себестойност. Според кмета Димов, себестойността за кубик вода в Димитровград е около 2,50-2,60лв. Решението дали ще бъде довършена процедурата по консолидация ще трябва да се вземе от Общински съвет Димитровград. Кметът Димов предупреди, че местното ВиК дружество е в много лошо финансово състояние, поради невъзможността му от години да повиши цената за кубик вода и ако не се предприемат адекватни действия, може да се стигне до невъзможност на разплащане на текущите задължения.

"Успяхме категорично да издействаме в следващите две години да има гратисен период за цената на водата в Димитровград и да не бъде вдигана шоково още от следващия месец. Едно от условията е Общинският съвет да финализира т. нар. консолидация и присъединяването на Димитровград към ВиК – Асоциацията да стане факт. Това е важно от гледна точка да има достъп до европейски средства и програми, което ще е възможно след финализирането на консолидацията в област Хасково. До броени дни трябва да бъде изготвено споразумението, което ще бъде предложено за одобрение от ОбС-Димитровград. През октомври се очаква извънредно негово заседание, на което най-вероятно ще присъства и регионалният министър Виолета Комитова", заяви кмета Димов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ха
    Хасан
    5 0
    23:27, 30 сеп 2021
    Не са добре за какво 2.60 за отровната им вода ли
    • Ал
      Али
      0 -4
      04:15, 1 окт 2021
      Хасан, ами без пари ли искате? Получаваш колкото п... Виж коментара
    • Мн
      Мнение
      6 0
      07:57, 1 окт 2021
      Али , по принцип си прав , но много се краде бе братче , затова няма гаранция , че пак дали няма да пием същата вода.
  • 2
    12
    124
    1 0
    09:17, 1 окт 2021
    Уу бре!
  • 3
    Ку
    Кух
    4 -4
    09:20, 1 окт 2021
    Същата вода но по-скъпа ще е. Не се лъжете. Долу служебното правителство и Румен Радев. Водата тока храните скочиха, няма работа. Крадци и олигарси.
  • 4
    Хо
    Хобота
    1 0
    14:23, 1 окт 2021
    Що не питате какво става с цената на газта за домакински нужди? Ще връщаме печките с дърва и въглища май...
  • 5
    То
    Тонка
    3 -2
    14:25, 1 окт 2021
    ВиК Д-град е в много лошо финансово състояние,но плаща по 200 лв. хонорар на пловдивски адвокат за да напише една молба до ЧСИ за изпълнително дело срещу неизряден длъжник,нещо което ЧСИ прави безплатно.От името на адвоката-Георги Николов Карадимов изглежда той да е много близък със счетоводителя на ВИК-Никола Георгиев Карадимов.Ще кажете,той длъжника ще ги плати тези пари,няма лошо да захлеби нашето момче.Ама това е така,ако ЧСИто успее да вземе нещо от длъжника,което рядко се случва.
  • 6
    Км
    Кмете
    6 -1
    15:13, 1 окт 2021
    Кмете, не беше ли ти този който изгони истинските специалисти и въведе карадимовци и цяла шайка крадци и сега говориш за себестойност. Себестойност породена от висока енергоемкост от доставката на вода. Особено за Меричлери. Плюс арсена. Кой прокара и въведе водопровода Черноконево - Меричлери. Защо 2 сондажа с дебит по 20 л/сек. намиращи се западно от Черноконево стоят с години неизползвани. Какво казва Генералният план за В и К. И сега говориш за себестойност на водата и започваш да играеш ролята на мижитурка и за плавно нахлузване на хомота.
  • 7
    Сл
    Служител
    2 -3
    21:10, 1 окт 2021
    Защо пенсионирахте бившия управител Петко Ангелов , само той можеше да изкара предприятието на печалба .
    • Сл
      Служител
      3 -2
      22:43, 1 окт 2021
      Служителя, ти си подмазвач! Та този петко е най-корумпирания. Купи си свидетелството за правоспособност по в и к. Далаверите му нямат край. Задмина и кмета с купената диплома. По това си приличат. Ако се разледва тетрадката с услугите на вомата ще покаже кражбите. А за водомерите. За пломбите по водомерите в кладенците. Не направиха и едно служебно прочистване по канализацията. Вомата е изпращана само по частни обекти. Багерите , транспорта. Отчета е само на ръка , без програмен продукт който унищожиха. Бедна ви е фантазията служителю тодорке. Защото за тебе единственото важно нещо е заплатата ти. Свали си герберските очила и прогледни.

Още новини

Последни новини