България са срина със седем места в Световната класация за дигитална конкурентоспособност

България се нарежда на 52-ро място от 64 държави в Световната класация за дигитална конкурентоспособност през 2021 г., спрямо своето 45-то място през 2020 г., съобщи Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в петък. Регистриран е спад и при трите основни фактора на дигиталната конкурентоспособност (знания, технологии и готовност за бъдеще) и при осем от девет подфактора (талант, обучение и образование, научна концентрация, капитал, технологична рамка, адаптивни нагласи, гъвкавост на бизнеса) и ИТ интеграция).

Въпреки спада на България със седем места спрямо 2020 г., тази година страната се представи добре в някои от подфакторите, отбелязва БТПП.

БТПП продължава партньорството си с Института за развитие на мениджмънта (IMD) чрез участието си във второ проучване за дигитална конкурентоспособност. Световната класация за дигитална конкурентоспособност, изготвена от Световния център за конкурентоспособност на IMD, измерва капацитета и готовността на 64 икономики да възприемат и изследват цифровите технологии като ключов двигател за икономическа трансформация в бизнеса, правителството и обществото.

IMD е независима академична институция с швейцарски корени и глобален обхват, основана преди 75 години с основната цел да развива лидери, които трансформират организациите и допринасят за обществото, припомня БТПП. IMD е класиран в Топ 3 на годишната глобална класация за изпълнително образование на FT за последните девет последователни години.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хи
    Химена
    2 0
    08:54, 3 окт 2021
    Това е съвсем нормално ! Преобладаващото ц.и.г.а.н.с.к.о население не разбира от дигитална конкурентомрентоспособикастоникаст.
  • 2
    А
    А
    1 0
    21:03, 6 окт 2021
    Който навърши пълнолетност и бяга, как ще се класираме?
    Поздрави към политиците, напълно заслужено място в класацийте. Яинаги на последно в каквато и да е категория.
Последни новини