Прегазената Дидка в Стара Загора има корени от Димитровград - и тази вечер се организира протест

Изображение 1 от 2

    Катастрофата в петък вечер, в която 3 момичета бяха помляни от БМВ на тротоар в Стара Загора, ги изпрати в болница. Най-тежко пострадалото момиче е 23-годишната Диана, която е с ампутиран ляв крак и в критично състояние, като лекарите са заявили на близките й, че ще се борят да спасят десния крак на младото момиче, ако "прескочи трапа" и се стабилизира. Дидка, въпреки че живее в Стара Загора, има роднини и приятели в Димитровград, където е родена и израснала майка й Славея.

    Инцидентът, в който 18-годишен шофьор блъсна и рани 3 момичета на тротоар в Стара Загора, предизвика протести, а притеснените жители на областния град излязоха по улиците, за да извоюват "безопасни улици за децата си!". Протест ще има и тази вечер, в който могат да се включат и димитровградчани, и ще се проведе от 19:00 часа мястото на инцидента. Мястото е кръговото кръстовище, свързващо улиците Иван Вазов, ул. Христина Морфова и ул. Ангел Кънчев, до хипермаркет Кауфланд.

    Младият шофьор, причинил инцидента, е на 18 току-що навършени години и е още ученик. Той е взел шофьорска книжка през месец май т.г., като за това време е бил санкциониран два пъти от Пътна полиция за различни нарушения, включително и за превишена скорост. Това са съобщили от Районната прокуратура в Стара Загора. Мощното с над 300 конски сили БМВ преминава в насрещното платно отляво и блъска челно три момичета - двете по на 23 години, а едното - на 27, които в този момент се връщали от квартално кафене и вървели по тротоара. Според жителите на Стара Загора, на това място редовно мощни автомобили дрифтят и поставят в опасност пешеходци и другите участници в движението. Старозагорчани коментират, че БМВ-то е влязло с много висока скорост в кръстовището, която в последствие увеличило и затова загубило управление и е премазало младите момичета.

    След сигнал към телефон 112 за произшествието, на мястото са дошли трима разследващи полицаи и две линейки, които по думите на очевидци са се забавили над 40 минути. Проверка на място веднага след автопроизшествието показала, че шофьорът не е употребил алкохол или наркотици.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      То
      Тошо
      1 -1
      20:19, 4 окт 2021
      Бащата на дрифтаджията е съдружник в "Загорастрой 1" ООД с монолитен хасковски бизнесмен.Явно и той е монолитен в СЗ.
    • 2
      Ъъ
      Ъъ
      4 -2
      23:51, 4 окт 2021
      Е тва става с тия беемвисти. Всички са боклуци до един.
    Последни новини