Съседи спасиха възрастна жена от пожар в дома й

    Малко след 15:00 часа днес избухна пожар в апартамент на втория етаж на блок 25 на централния булевард "Г. С. Раковски" в Димитровград.

    Пожарът е обхванал апартамент, в който живее възрастна трудноподвижна жена, която по време на разразяването на стихията е била на южната тераса на дома си. Жената е усетила, че в жилището има пушек и влязла да провери какво се случва, там се озовава в тъмни черни задушливи пушеци и по чудо е успяла да открие вратата на стаята, за да излезе в коридора и да се запъти към входната врата на жилището.

    През това време съсед от последния етаж е чул гърмежи и е усетил миризма на стопен кабел, веднага е тръгнал да разбере от къде идва опасната миризма и шумовете и стига до 2-рия етаж, където успява да изкара от дома й възрастната жена и да я изведе от сградата. По същото време и жена живееща над подпалилия се апартамент, заедно със сина си разбират, че има пожар в сградата и успяват да се спасят от задушливите пушеци. Няма сериозно пострадали хора, двете жени от втория и третия етаж бяха прегледани от екип на бърза помощ и поставени на кислород в линейката.

    На мястото на пожара пристигнаха 2 екипа огнеборци, които се бореха с тлеещия апартамент. Вероятната причина за пожара е късо съединение и подпалил се разклонител в една от стаите на опропастеното жилище.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини