За Деня на будителите младежи от ГЕРБ-СДС реставрираха и изпълниха с книги библиотеките на открито в Димитровград

Изображение 1 от 5

    Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС с номер 32 Деян Иванов и Божидар Петков и млади хора възстановиха и изпълниха с книги и учебници днес в Деня на будителите т.нар. библиотеки на открито разположени на различни места в Димитровград.

    Инициатива за възстановяване на къщичките за книги младежите предприеха преди повече от седмица, когато се обърнаха с призив към съгражданите си да споделят книги или учебници, за да бъдат заредени с нови четива. Няколко от дървените къщички са изцяло сменени и ремонтирани, за да продължат да изпълняват своята функция на достъпни за хората библиотеки. Младите хора благодарят на всички, които се отзоваха в кампанията и споделиха своето отношение към знанията. Сред даренията има романи на български и чужди автори, учебни помагала, речници за чужди езици, учебници по счетоводство, философия и други. Книгите и учебните пособия се събираха в офиса на ГЕРБ .

    Най-ценното е, че нашите съграждани показаха своето отношение към нещо толкова стойностно и ценно и ни подкрепиха в кампанията. Това, което дариха е изключително. Има автори като Иван Вазов, Емили Бронте, Оскар Уайлд, стихосбирки за деца… Невероятни произведения от българската и световна литература. Благодарни сме на всеки, който се включи в нашата инициатива, коментираха инициаторите.

    Къщичките за книги са част от световната кампанията „Седни и почети”, към която община Димитровград се присъедини преди няколко години. Тогава на шест оживени места из града бяха поставени дървените къщички, удобни за ползване от гражданите с възможност за споделяне на интересно четиво.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини