57 от кандидат-депутатите са били агенти на ДС

Сред кандидатите за народни представители общо 57 са били сътрудници на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА, показва проверката на Комисията по досиетата, съобщава desebg.com.

Те са открити в листите на 18 партии и коалиции на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Кандидатите за депутати са общо общо 5 089. Проверени са 2 065 от тях, а останалите 3 024 не подлежат на проверка, защото са родени след 16 юли 1973 г.

БСП отново е първа по брой на кадри, свързани с ДС – 12 души. Втора е ДПС, следвана от коалиция "Патриотичен фронт" и "Русофили за възраждане на Отечеството" с по петима души.

Трима са сътрудниците на ДС в листите на ГЕРБ. По толкова са осветените кандидат- депутати на "Изправи се БГ! Ние идваме" и от "Продължаваме промяната" (ПП) на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

От ПП вече обявиха, че свързаните с ДС техни кандидати Васил Събев, Ерждан Ахмед и Тома Томов се отказват от участие в изборите. Въпреки това тримата, цитирани от партийната централа, заявяват, че "никога не са служили на репресивния апарат на властта, а двама от тях са силно изненадани да видят имената си в този списък".

Източник: mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бр
    Браво на тези агенти
    2 0
    09:18, 2 ное 2021
    Агентите на ДС са работили същото като всички агенти от Спец Службите в момента....
    ..бранили са нашата България от нейните Врагове САЩ и Запада !
    За 30+ години службите си подмениха имената и целите ,но враговете на България останаха същите ...но с овчи кожи...
  • 2
    Ис
    ИСТИНАТА
    1 0
    13:05, 3 ное 2021
    Колко смешни са хората ,,,,в желаниетоси да прикрият истината!!!!!! Абсолютно е сигурно ,че този коментар ще бъде изтрит!!!!!Но,,,,,,всички хора в град Хасково знаят за ,,,,,,,,,,,,,,ВЕЛИКОТО ПОСТИЖЕНИЕ ,,,на господина Кръшкова ,назначен от Деян Янков Янев преди година !!!!За истинската причина за отпуснатите средства за общежитието на Езиковата гимназия Хасково!човекът който сигнализира всички държавни институции за тежкото състояние на децата в общежитието не беше господин Кръшков ,Той дори не беше назначен от приятеля си деян янков янев!Това общежитие отдавна ще ше да е закрито!Човекът който извоюва всичко това за децата се казва Цветиния Костова .която работи дълго време в общежитието и се бори за тези деца!ЦВЕТИНИЯ КОСТОВА БЕШЕ ТОРМОЗЕНА НАКАЗВАНА,ПРИТИСКАНА,И УВОЛНЕНА ДИСЦИПЛИНАРНО!!!ДОСТА СРАМНОЕ Е ДА СИ ПРИПИСВАШ ЧУЖДИ ЗАСЛУГИ!НО,,,,май господина кръшкова не е много чувствителен на тема морал!!!!!!Не е нужно ,а да не говорим за морала на Делян Добрев,който си прави предизборните реклами на чужд гръб и усилия!Не се ли срамувате господа кандидати за народни представители??????????????????
Последни новини