Търсят се доброволци, които да окажат помощ в тестването на учениците, за да могат да се завърнат присъствено в час

Малко са родителите, заявили готовност да окажат съдействие за тестването на най-малките ученици от 1-ви до 4-ти клас, алармират от училища в Димитровград.

От училищата призовават родителите на учениците да се отзоват, за да има кой да помага в тестването на децата преди началото на учебните часове. Доброволци могат да бъдат всички дори хора от квартала на школото или социално ангажирани граждани, които желаят да помогнат за завръщането на децата в учебните заведения. Единственото условие е да имат зелен сертификат и да подадат декларация за съгласие, с прикрепено копие на зеления си сертификат. Тестването ще се осъществява два пъти седмично в час, съобразен с графика на училището. Предполага се, че няма да отнема повече от 30 минути на клас, въпреки че е възможно първите дни процедурата да се забави, докато екипите се стиковат.

Процедурата е безопасна и безвредна за децата и тестващите, като секрета, чрез който ще се прави, е слюнка от детето, която ще бъде смесвана с реактив и поставяна върху плочката за тест.

Който има зелен сертификат, възможност и желание да помогне на децата да започнат да се обучават в училищна среда, може да се обърне към училището, което е избрал, за да подаде декларация за съгласие. Училищните администрации предпочитат родители на деца от класа да окажат съдействие, но всяка помощ ще бъде добре дошла.

Ако имате желание да участвате, освен към училищата, може да се обърнете и към нас на имейл: dimitrovgrad@bgvesti.net , като ни предоставите 2 имена, телефон за връзка и предпочитание в кое училище  и евентуално в коя паралелка желаете да помагате, ние ще предоставим вашите координати на избраното от вас училище!

Видео за процедурата по тестване на учениците:

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ва
    Вашата ма..!
    12 -8
    20:57, 15 ное 2021
    Изроди престанете да тормозите децата!!!
    Що за родител си щом позволяваш да се гаврят с децата Ви???
    • Ра
      Разумен
      8 -8
      09:24, 16 ное 2021
      Каква гавра е това бе *********, милиони деца им се случва ежедневно, но лумпели като теб предпочитат децата да останат неграмотни и социално скопени заради тъпите ви глави!
    • Ва
      Вашата ма..!
      3 -2
      16:24, 16 ное 2021
      Ти не си "Разумен", а малоумен!
      Какво им се случва на децата ежедневно?
      Вижда се колко си грамотен, две изречения не можете да напишете без правописни грешки!
    • Ра
      Разумен
      2 0
      19:28, 16 ное 2021
      Ти като не си малумен, вземи и ни обясни какво им правят на децата всеки ден!?! Според един малоумен на децата не им се случва абсолютно нищо, но ти явно имаш проблем имтрябва да потърсиш специалист заради глупостите, които са ти в главата. Моя правопис го зарежи, а се прегледай!
  • 2
    Нека да Ви изсъхнат ръчичките на всички които се съгласите и изпълнявате пъклените планове за тормоза на дечицата!!!
    • Ра
      Разумен
      7 -8
      09:25, 16 ное 2021
      Клетвите си запази за себе си и дано ти се върнат многократно, когато са насочени срещу хора които мислят доброто на децата!
    • Та
      Така, така...
      4 -2
      16:32, 16 ное 2021
      А бе "лумпел" имаш ли идея, че този вирус не е изолиран в никоя лаборатория в света???
      Как тогава има "тестове" и "ваксини" за нещо недоказано, че съществува???
    • Ра
      Разумен
      2 0
      19:25, 16 ное 2021
      Да бе разбрахме, няма вирус, няма заразени, няма починали, те хората защото им дават пари отиват в болниците и си навират траби в белите деобове, после се скриват в чували и наужким ги погребват. Вярно е, всичко е за да ни принудят да се ваксинираме с разни отрови за ни направят импотентни и да ни чипират за да разпространяваме 5Ж мрежи. Според мен ти си за кастрация за да не размножава този уникален интелект!
Последни новини