Наводни се новооткритият център за временно настаняване в Димитровград

    Мазетата и двора на новооткрития център за временно настаняване в Димитровград са наводнени. От вчера следобед вода е започнала да наводнява пространството около новооткрития преди месец и единствен в Хасковска област Център за временно настаняване на хора в нужда.

    Наводнението се дължи на ВиК авария на главен водопровод в близост до сградата, която вчера не е могла да бъде отстранена, коментираха ВиК специалисти. След спукването на главния водопровод, техниците от водоразпределителното дружество не са успели да затворят дефектирали кранове, за да предотвратят изтичането на водата.

    Сградата на центъра за временно настаняване се намира в най-ниската точка, което е и причина водата на нахлува в приземния етаж на центъра, който е наводнен. Водата към момента се изпомпва с помпа на противопожарна служба Димитровград, за да не се покачи нивото й. Според мъжа поддържащ сградата помпата в момента изпомпва вода от отводнителния канал минаващ покрай сграда към улицата от където отново част от нея се връща в същия канал. В приземния етаж на сградата се намира перално помещение и такова за гладене, има и множество мебели за съхранение. Какви ще са щетите ще стане ясно, след като наводнението бъде овладяно и започнат да се изкарва техниката и мебелите, които в момента са във вода от 30-40 см. ВиК са в района на аварията с тежка техника, за да отстранят проблема.

    Към този момент в центъра са настанени двама потребители, които са получили подслон и грижи, имало е и друг настанен нуждаещ се, който по наша информация е починал, а полицията води разследване по случая.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ед
      Един
      10 -1
      11:00, 17 ное 2021
      Просто е ВиК да поемат ремонта и щетите... щом не са могли да отстранят на време аварията.
    • 2
      Аз
      Аз
      6 -3
      12:19, 17 ное 2021
      Какво прави тази сграда там в най ниското. И защо нее направено дренажна система след като са хвърляли толкова пари за направата на центъра.
      • Eххх
        3 -1
        13:55, 17 ное 2021
        За да ти отговоря на малоумния коментар е добре да знаеш, че тази сграда е там от може би почти началото на града... В момента е само със сменено предназначение и е реконструирана. И дори е похвално, че "седи там" обновена а не запусната и грозна, както беше. Колкото до цената за реконструирането със сигурност е по-малко от ако трябваше и да се построй. Ама явно не си прочел, че причината за наводняването е, че ВиК не e отстранила аварията на ВРЕМЕ, което е довело до наводняването. Дано да можеш да схванеш, че ако количеството на прииждащата вода е повече от способността на дренажа резултата е един - наводнение.

        П.С: Тая малка надежда, че отговаряйки мозъчето ти ще успее да обработи новата информация и да осъзнае колко тъп коментар си написал.. СТИСКАМ ПАЛЦИ!
    • 3
      См
      смях
      2 -1
      20:40, 18 ное 2021
      Ей, после се обиждате на 80 процента дебили! Идете си получете третата доза,че да се приключва.
    Последни новини