SMS паркиране в синята зона въвеждат в Димитровград

Изображение 1 от 3

    В Димитровград ще бъде въведено паркирането в Синя зона да бъде заплащано и чрез SMS текстово съобщение от ползвателите на българските мобилни оператори. Това решение взеха днес общинските съветници, по предложение на кмета Иво Димов.

    На местата в Синя зона и платените паркинги в Димитровград, където е въведен режим за почасово платено паркиране, освен на паркомат, заплащането ще може да се извършва и като се изпрати кратко текстово съобщение (SMS) на номер 13391 със съдържание регистрационния номер на автомобила, съгласно свидетелството за регистрация на МПС, без да се изписва абревиатурата на държавата, от която е автомобила.  Системата ще приема всякакви комбинации от 4 до 9 символа като регистрационен номер. 

    Според вносителя Иво Димов, това нововъведение ще бъде в полза и удобство на ползващите платените зони. Според градоначалника, въпреки отчисленията към фирмата, която ще въведе системата и мобилните оператори, практиката в други общини показва, че приходите от платените зони нарастват с поне 30%, а разходите от към човешки фактор се намаляват. Засега няма яснота кога ще заработи новата система, но ОбС Димитровград даде зелена светлина за нейното въвеждане.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини