Протест пред МРРБ

Работниците от фирмата „Автомагистрали – Черно море“ отново протестираха пред Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) заради неизплатени от държавата средства за приключилия ремонт на отсечката Чирпан – Стара Загора от автомагистрала „Тракия“. Включиха се и служители от "ИСА 2000".

Протестът започна с разпъването на близо 100-метрово българско знаме пред сградата и бе съпроводен от музикално изпълнение.

"Без гориво и пари техниката ще седи - ах, г-жа Комитовааа...“ (...) „Ще ми умориш децата, ще изгониме жената, без пари в дома се връща, в просяк да не се превръща - ах, г-жа Комитовааа...“, пееше протестиращ по микрофона на фона на духова музика.

Демонстрантите настояват за над 46 млн. лева, включително за заплатите на 810 работници от „Автомагистрали – Черно море" и на над 420 души от „ИСА 2000“, които не са изплатени.

Обектът е пуснат в експлоатация през юли.

Фирмата е една от 10-те с договор за ремонта. Общата сума е 207 милиона лева, които не са били осигурени в бюджета на агенция "Пътна инфраструктура", стана ясно от думите на служебния министър на регионалното развитие арх. Виолета Комитова. Тя отбеляза, че работниците протестират не пред когото трябва:

"Те имат договор с държавната компания "Автомагистрали", а от едната страна на договора стои подписа на господин Стоян Беличев, който е сключил десетте договора за тази отсечка. Не знам какво ще търсят от регионалното министерство", коментира арх. Комитова. Наред с това тя напомни, че много скоро тя ще се раздели с министерския си пост.

От КНСБ изразиха притеснението си, че неплатените заплати водят до множество затруднения при дейността на строителните фирми.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Зн
    Знак
    2 0
    15:34, 11 дек 2021
    Отивайте в Банкя да стачкувате.Магистралите ви друсат и са отвратително поддържани. Време е да ви разследват и вас работодатели!

Още новини

Последни новини