Гърция регистрира втория най-висок брой смъртни случаи от началото на пандемията

Гърция регистрира втория най-висок брой смъртни случаи от началото на пандемията, съобщава електронното издание на гръцкия в. "Катимерини". Данните за последните 24 часа показват 130 смъртни случая от Ковид-19. Така общият им брой от началото на годината става 19 475.
На 3 май тази година смъртните случаи са били най-много - 134.

Новозаразените с Ковид-19 са 5 736, а настанените в интензивни отделения пациенти - 700.

Днес в атинското предградие Глифада беше открит голям ваксинационен център, който ще може да обслужва по 1600-1800 души на ден, предаде агенция АНА-МПА.

Центърът се помещава в училищна сграда. Той ще приема граждани от утре.

В центъра, където ще работят 50 сестри, ще има 16 пункта за поставяне на ваксини.

Друг голям ваксинационен център в друго атинско предградие Перистери ще отвори врати на 18 декември. Той ще разполага с 24 пункта за поставяне на ваксини.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    да четат овцете
    0 0
    10:29, 15 дек 2021
    Трета доза става задължителна за пътуване в Европа
    15 декабря 2021
    Подходът на ЕС ще е по австрийския модел с принудителна ваксинация и глоби или подобен на италианския с въвеждане на “супер COVID пропуск”, който затруднява ежедневието на неваксинираните
    За да бъде COVID сертификатът валиден за пътуване, третата доза трябва да бъде поставена в рамките на 9 месеца от последната игла. Същият ще бъде и срокът на валидност на документа, но само след основната ваксинационна серия. Мярката ще се прилага от февруари 2022 г.
    Това ще бъде записано в заключенията от последния за годината Европейски съвет, който ще започне в четвъртък, 16 декември. Лидерите на европейските страни ще призоват за бързо прилагане на преразгледаните препоръки на съвета относно пътуванията в рамките на ЕС, включително валидността на сертификатите за ваксинация.
    Към настоящия момент, посочва Еврокомисията, няма проучвания, в които специално да се разглежда ефективността на бустерните дози по отношение на предаването на COVID-19. По тази причина
    не е възможно да се определи
    срок на валидност на бустерните дози
Последни новини