Топъл обяд за 530 души ще осигури до лятото на 2022 година община Димитровград

Община Димитровград, в качеството си на партньорска организация, продължава изпълнението на дейностите по проект за предоставяне на "Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“, като срокът за предоставяне на топъл обяд в община Димитровград ще бъде удължен до 30.06.2022г.

 „Подпомагане с топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в Община Димитровград” обхваща 530 потребителя. В проекта са включени хора от града и селата от следните целеви групи:

- Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

- Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.

- Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, и са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Храната се приготвя от ЕТ „ТАНО – Николай Траилов” гр. Хасково. Доставя се до разкритите клубове за хората от третата възраст и сградите на кметствата в малките населени места, а трудноподвижните лица получават храната си в дома, чрез Домашен социален патронаж гр. Димитровград.

Към настоящият момент  в проекта участват потребители  от гр. Димитровград; с. Бряст; с. Здравец; гр. Меричлери; с. Черногорово; с. Воден; с. Крепост; с. Каснаково; с. Добрич; с. Крум; с. Ябълково; с. Сталево; с. Странско; с. Скобелево; с. Горски извор; с. Брод; с. Бодрово; с. Злато поле; с. Долно Белево; с. Длъгнево; с. Райново; с. Радиево; с. Голямо Асеново; с. Малко Асеново; с. Великан и с. Върбица.

От 18.01.2021г. към този момент топъл обяд за различни периоди са получавали 650 потребители, а 530 от тях продължават да получават топъл обяд. Резервите към момента са 24 броя лица. Приемът на заявления-декларации продължава. Лица, жители на Община Димитровград, могат да подадат заявления за идентифициране към целевите групи и включване в операцията "Топъл обяд в условия на пандемия от COVID-19“ във всички клубове на хората от третата възраст на територията на град Димитровград и при кметовете и кметските наместници по населените места в Общината.

Съгласно действащия към момента договор, топъл обяд ще се предоставя до 30.06.2022 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини