Определиха изпълнител на обществената поръчка за климатици в община Димитровград

На 16.12.2021г. бе определен изпълнител на обществена поръчка с предмет "Доставка, монтаж, тестване, въвеждане в експлоатация на климатици за битово отопление", съобщават от Община Димитровград.

Съгласно Закона за обществените поръчки и обявения критерий за определяне на икономически най-изгодна оферта за избор на изпълнител - "най-ниска цена", от петте подадени оферти е класирана на първо място "ТЕМПЕКС" ЕООД. Предложената от фирмата цена за доставка на 2815 броя инвенторни климатика за битово отопление в жилищни имоти на територията на община Димитровград е за 2 837 990лв. от заложената прогнозна такава 3 247 311лв. По предварително обявените изисквания  на възложителя в документацията за участие офертите трябва да отговарят и на поставените критерии за технически характеристики на предлаганите климатици. 

Предметът на обществената поръчка освен доставката включва: монтаж, тестване и пускане в експлоатация на доставените климатици; инструктиране на крайните получатели за правилна експлоатация и поддържа; предаване на крайните получатели на цялата документация, придружаваща монтираните климатици; гаранционно обслужване на климатиците и доставка на необходимите части и материали в рамките на гаранционния срок.

Обществената поръчка се изпълнява по проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух на община Димитровград чрез подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с други алтернативни форми на отопление". Това е втората процедура за доставка на климатиците, след като първата бе прекратена от община Димитровград заради неизпълнени параметри по проекта на офертите, които не отговаряха на условията и изискванията по ЗОП. 

Общата цел на проекта е да се подобри качеството на атмосферния въздух в община Димитровград чрез намаляване на емисиите на ФПЧ 10 от битовото отопление като един от основните източници на замърсяване на въздуха. Специфичната цел на проекта е да се подменят отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства. Проектът се изпълнява на два етапа, допълват от местната администрация.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини