Предновогодишно отцепват част от село Крепост заради 122-милиметров снаряд

    ОБНОВЕНА в 14:35ч.

    Днес, на 31 декември, от кмета на димитровградското село Крепост Димитър Белчев е получен сигнал за открит снаряд в двора на къща на улица "Рила", той е сигнализирал полицейските служби. Полицията е отцепила района около къща до пристигането на сапьори, които да обезвредят боеприпаса.

    Белчев ни информира, че боеприпасът е 122-милиметров за гаубица и е открит към 11 часа днес от собствениците на имота. Новите стопани са го купили скоро и са разчиствали двора, когато са се натъкнали на забития в земята снаряд.

    Според кмета, снарядът е силно корозирал и няма взривател и сподели, че това не е първия случай на открит снаряд в селото, но за щастие до инциденти до момента не се е стигало. Белчев сподели още, че самия той е открил невзривен боеприпас от втората световна война, когато е встъпил в длъжност като кмет на селото. Открития от него боеприпас е бил в пристройка към сградата на кметството, където в миналото е бил селският бик.

    ------

    Към 14:00 часа сапьори от хасковското военно поделение са обезвредили и отнесли 122-милиметровия снаряд. Района е обезопасен!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Кр
      Крепостник
      7 0
      17:29, 31 дек 2021
      На 1 януари празнуваме Банго Васил и хвърляме чавки и гърмим и точно този снаряд и него ще гръмнем обаче ни изпревариха зелените гущери.
      • Пу
        Пустиняк
        3 -2
        21:19, 31 дек 2021
        Ще те уредим да седиш до него и да го гледаш как гърми
    Последни новини