Да спечелиш 54 милиона долара от YouTube за година

От години създаването на съдържание за YouTube се превръща във все по-доходоносно занимание, особено когато говорим за влогъри от САЩ и други големи страни, където и последователите са повече, и монетизацията на гледанията и рекламите е по-голяма.

Нов абсолютен рекорд по приходи постави Джими Доналдсън, известен в интернет пространството като MrBeast. Според нова класация на Forbes, той e спечелил цели 54 милиона долара от платформата само за миналата година.

Това е абсолютен рекорд - никой досега не е имал подобен приход и видео съдържание в рамките на 12 месеца. Сумата е почти двойна на спечелената през 2021 г. от Райън Каджи (Ryan's World), който беше първи в предишния списък на изданието.

Миналата година определено е повече от успешна за Доналдсън, защото в началото й има 50 милиона абонати, а през януари 2022 г. те вече са над 88 милиона. Оттам идва и огромният приход от гледания на видеата на влогъра.

Каналът на MrBeast, в който качва забавни видеа и често игри с парични награди, е на осмо място в класацията за канали с най-много абонати в YouTube и на трето място в САЩ, според SocialBlade. Клиповете му имат общо над 14 милиарда гледания. А най-гледаното му видео има над 200 милиона показвания, предава Business Insider.

След Джими Доналдсън в актуалната класация на Forbes са Джейк Пол с 45 милиона долара за 2021 г. и Марк Фишбах с 38 милиона долара.

https://www.instagram.com/p/CJJ8ZzGhjIc/?utm_source=ig_web_copy_link
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини