Кирил Петков влезе с 19 имена в прокуратурата

Премиерът Кирил Петков влезе със списък от 19 имена на разпит във Върховната касационна прокуратура. Пред журналисти Петков показа подаръчната торбичка с документи, като уточни, че десет от 19-те имена са публично известни. Това е информацията, която представих на пресконференция и това са хора, които са с потенциал, че са направили неправомерни действия. Съжалявам, че прокуратурата има нужда изпълнителната власт по този начин да й носи допълнителна информация и искат доказателства. Аз съм тук да подам всичко, което е в моите ръце. Това е публична информация, много журналистически разследвания и тези хора не са от днес или от вчера, каза Кирил Петков.

Според него тази информация всъщност я има прокуратурата. Въртят се по-пресни теми в документите като Мата Хари, господин Михайлев, Маджо, който също е доста известно име, както и други от този сорт. "Имаме и Таки, и Маджо, и Петьо Еврото", изреди Кирил Петков и добави, че в списъка с имената са само личности, които отдавна са в публичното пространство. Не стана ясно дали името на главния прокурор Иван Гешев присъства в списъка на Кирил Петков.

Кирил Петков увери, че не е във ВКП да казва кой е виновен и кой не, а да покаже публичните данни. След като са твърде известни, въпросът е дали прокуратурата е направила всичко възможно да сме сигурни като общество, че имаме правосъдие, изтъкна премиерът.

Той ще пита дали всички стъпки, които е трябвало да ги направи прокуратурата, ги е направила.

Една прокуратура би трябвало да може сама да си направи домашното и сама да се самосезира по публични данни - това е част от техните задължения. Ако имат нужда от помощ, ето, тук съм да го представя. Не го намирам като натиск, а като излишен пиар от тяхна гледна точка (на прокуратурата - б.р.), но аз от друга страна съм доволен, че тези имена, които досега винаги са били говорени в кулоари, коридори и в журналистически разследвания, никога не сме ги чули официално от прокуратурата. Сега се надявам прокуратурата да направят всичките действия, след като министър-председателят им ги носи на крака, надява се Кирил Петков.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Чу
    Чуденка
    1 0
    20:55, 9 фев 2022
    Ти сериозно ли, Киро. На твое разположение са сумалък служби , ти се правиш на пощенски раздавач. Или пак театро, за да забавляваш дебилите, че да не се косят за високите цени навсякъде.
  • 2
    Ба
    Бат Танас
    1 0
    00:01, 10 фев 2022
    Тъпака не знае че Михалев и Маджо са едно и също лице! Май и приписалите статията журналистки от Хасково нет .също не знаят тази подробност!

Още новини

Последни новини