Григор Димитров отпадна рано в Търнава

Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров приключи участието си на международния тенис турнир от веригата “Чалънджър” в Търнава (Слвк) с общ награден фонд 64 000 евро, след като бе надигран на осминафиналите от Ян Хайек (Чех) с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/4. 

Мачът на централния корт на “Емпайър Тенис Център” започна зле за нашия тенисист, който позволи на заемащия 120-та позиция в световната ранглиста чех набързо да дръпне с 3/0 в първата част, и въпреки че Гришо успя да върне единия от пробивите и да намали за 3/5, в крайна сметка Хайек заслужено затвори сета след 37 минути игра. 

Втората част започна с два сравнително стабилни сервис гейма за младия хасковлия, на които чехът отговори подобаващо, за да се стигне до 5-ия гейм, когато Хаейк нанесе решителния си удар, пробивайки подаването на Гришо на нула и повеждайки с 3/2. 

Още в ответния гейм обаче, българинът имаше две възможности за рибрейк, които за съжаление не успя да оползотвори и на практика се лиши от възможността да се бори за влизане сред най-добрите 8 в надпреварата. 

Все пак с достигането си до втори кръг Димитров заработи нови 8 точки за световната ранглиста и при добро стечение на обстоятелствата може да придвижи по-напред от досегашното си 290-то място в класацията на АТР.

Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини