Финансовата децентрализация и законови промени за чистота на въздуха обсъждат на заседание на УС на НСОРБ

Днес кметът на община Димитровград и заместник-председател на НСОРБ Иво Димов участва в работно заседание на Управителния съвет на Сдружението на общините в Република България. На днешното заседание кметът на Димитровград ще коментира със своите колеги финансовата децентрализация на общините. Обсъжданията по този въпрос са предвидени в началото на дневния ред, а Димов, заедно с колежката си -Донка Михайлова – кмет на община Троян са основни докладчици. Друга значима тема, която Иво Димов ще представи пред кметовете, са предложенията за законови и подзаконови нормативни промени в сферата на чистотата на атмосферния въздух. Предложенията са разработени от НСОРБ.

Със становище по предложените изменения и допълнения по няколко законопроекта ще се произнесат от сдружението на общините. Кметовете ще дебатират внесените предложения от група народни представители за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки - за премахване на рамковите споразумения и ин-хаус процедурите. Ще обсъждат Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата, Закона за общинската собственост, Закона за личната помощ  – за разширяване на целевите групи по Закона, Законопроект за старите столици в Република България.Кметовете на общини ще дискутират становища и по проекта на Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № 3 от 2019 г. за медицинските дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване, за които Министерството на здравеопазването субсидира лечебни заведения, и за критериите и реда за субсидиране на лечебни заведения, както и предложения за законови и подзаконови нормативни промени в детско и училищно здравеопазване – собствена разработка на НСОРБ.

Други институционални и организационни въпроси ще бъдат предмет на обсъжданията в наситения дневен ред на днешното заседание.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Фе
    ФЕН
    1 0
    18:30, 25 фев 2022
    Закона за лична помощ-увеличение,на цените на ел.енергия,ВиК услуги,зеленчуци.Браво!А дупките-самоинициатива.

Още новини

Последни новини