Огромни опашки за горива в Димитровград - литър дизел от 2,59 до 3,16лв. във вечерните часове

Изображение 1 от 6

    Днес цял ден се извиват опашки на бензиностанциите в Димитровград, като причината е очакваното от хората поредно вдигане на цената от утре. 

    При наша проверка по бензиностанциите във вечерните часове на 02.03.2022г. установихме, че най-ниската цена на дизела бе 2,59лв за литър, а най-високата - 3,16лв., което е разлика от 57 стотинки за литър. Същите цени бяха и за бензина, а цената автогазта варираше от 1,42 до 1,76лв.

    Тази разлика в цените и слухове за шоково поскъпване на горивата от утре провокира собствениците на автомобили да се редят на опашки, като чакат по 30-40 минути за да заредят резервоарите си. Предвидимо пред бензитостанцията с най-ниски цени имаше десетки автомобили, които бяха заели едното платно за движение на околовръстния път на Димитровград, докато на тази с най-високи цени нямаше автомобили, които да зареждат по време на нашата проверка.

    За сравнение, преди 5 дни, най-ниската цена за дизела в Димитровград бе 2,53 лв. Шофьорите коментират, че от утре се очаква на всички бензиностанции цената да се повиши драстично и да бъде около и над 3 лева за литър, като информацията за очаквания бум в цените са получили от социалните мрежи.

    Чакащи да заредят автомобили споделяха, че цената ще скочи над 3 лева, а причината според тях, е войната в Украйна. Други се шегуваха, че ще се вдигнат и цените за наем на гаражи, защото в резервоарите на автомобилите ще има течно злато и собствениците им ще се притесняват да не бъдат източени.

    Аналогична е ситуацията и по бензиностациите в другите градове на България. В Хасково масовият дизел се предлагаше между 2.61 и 3.01 лева за литър. Бензинът вървеше между 2.60 и 3.05 лева за литър. Газта беше в диапазона между 1.38 и 1.75 лева за литър.

    От българската петролна и газова асоциация днес са заявили пред Нова, че в България няма недостиг на горива, а шоково поскъпване не се очаква.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      00
      00
      6 -4
      10:27, 3 мар 2022
      После ходете развявайте руски флагове. Братушките ви честитаха с 3 лева бензин. Ще се качва и още.
      • !
        !
        2 0
        14:49, 3 мар 2022
        Не пишете глупости, това е дело на спекуланти които трябва да се накажат според закона!
    Последни новини