Хора от цялата Хасковска област и бизнеса се включват в акцията за подпомагане на бежанците от Украйна.

През първите 24 часа от откриването на Координационния център за приемане на бежанци от Украйна в община Хасково са постъпили заявки за настаняване на близо 70 души.

Готовността си да помогнат с жилища са заявили хора от Хасково, Пловдив, Димитровград, село Бодрово, общ. Димитровград, Свиленград и с.Поляново, общ.Харманли. Част от заявките са направени от физически лица, в това число наши съграждани, живеещи в Германия. Фирми от Хасково и региона също предлагат свободни апартаменти и къщи за настаняване на бежанци.

Освен домове за бягащите от войната украински граждани, местните предприемачи са готови да осигурят и работа на бежанците, храна и транспорт- в това число от границата с Румъния. В община Хасково вече са предложени и услуги от преводач, отлично владеещ украински и руски език.

Координационният център за приемане на бежанци от Украйна в община Хасково работи денонощно. На телефон 0884 840 222 се приема информация и за пристигащи семейства или групи от Украйна, които желаят да бъдат настанени тук. Всеки, който разполага с такива данни, може да заяви това на телефон 0884 840 222, за да бъдем полезни на хората, които искат да спасят себе си и семействата си от войната в Украйна.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    0
    0
    10 -3
    08:34, 2 мар 2022
    Не разбирам как има още хора които подкрепят диктатурата в Москва. Едно е да харесваш руската култура, но е време да се разграничите от политическата хунта от олигарси която управлява Русия. Убиват хора!
  • 2
    Па
    Патриот
    6 -3
    09:35, 2 мар 2022
    Ужасяващите кадри от убийствата на цивилни граждани с ракети и бомби са демонстрация на варварство в 21 век. Единственото положително, гледайки многото клипове качвани от местните хора в социалните мрежи е, че две поколения млади хора в бъдеще ще асоциират Русия, руснаци , русофили с варвари. Нещо подобно на виждането в момента за талибаните.
    • Ви
      вики
      3 -5
      10:23, 2 мар 2022
      Това е Путин и неговия режим.
    • .
      .
      4 -1
      13:02, 2 мар 2022
      Напиши в ютюб "Домбаска пролет " филма е български и е правен преди 4 години , изгледай го и тогава говори !
  • 3
    На
    НАДЕЖДА
    3 -3
    12:24, 2 мар 2022
    Тази война може да разчисти бъдещето на България от Атака, Възраждане, БКП-та, АБВ-та, БСП-та и всякакви други проводници на политиките на новия Сталин или Руския Хитлер за по точно.
    • Ох
      Ох Наде Наде
      4 -4
      13:20, 2 мар 2022
      Да та еве кой те хване Щяла да чисти,ти се моли Другаря Путин да не изчисти нас.Да не налага Хан Аспарух пак ни създава.
  • 4
    Ив
    Иван
    4 -2
    13:48, 2 мар 2022
    Трябва да се помага, но не с истерични квичащи медии, не и с глупава и жалка "съпричастност".
  • 5
    Bo
    bondjo
    3 -2
    14:06, 2 мар 2022
    Дами и господа, спуща се нова желязна завеса. Нито Украйна ще прости на Русия изстъпленията и разрушенията, нито света изведнъж ще забрави лъжите и потъпканите договори, че правят "учения". Сигурно трабва да си много нагъл, целия световен политически елит да ти мине на крака и ти да ги излъжеш всинца (без значение дали, ние тия хора ги имаме за "елит"). Подозирам ще има още много лъжи и безчинства да се случат по въпроса. Дали симпатизираме на сащ или на русия е без значение. Дали Украйнците са "хубави хора" или не съще не е релеванто. Важното е, този път най- после да се паднем от правилната страна на завесата.
Последни новини