Поскъпна билетът за междуградските автобуси, градският транспорт задържа цената

Билетът за междуградските автобуси е по-скъп от днес, установи репортерска проверка. При някои фирми увеличението средно с 15-20%.

Например билетът от Хасково до Димитровград е увеличен от 2 на 2.50 лева, пътуването до Пловдив излиза 10 или вече 12 лева, транспортът до София коства не 22 лева, както беше досега, а вече е 24 или 26 лева, в зависимост от фирмата, извършваща превоза.

„Поскъпването на билетите се дължи на увеличението на цените на горива, части, гуми, електроенергия. Всичко върви нагоре“, каза Себахтин Исмаил - собственик на „Арда тур“, която е една от големите транспортни фирми в Хасково. Той заяви, че транспортните услуги могат да се увеличат с до 50% при положение, че продължи да поскъпват цените на продуктите, с които е обвързана дейността на превозваческите фирми.

На този етап цената на градския билет остава без промяна. Превозът в автобусите на „Златно руно“ в града остава 1 лев, каза собственикът на фирмата Георги Генков. Транспортът с тролея се задържана на цена от 80 стотинки, каза шефът на „Тролейбусен транспорт“ в Хасково Албен Манджуков.

Генков и Манджуков обаче заявиха, че не е изключено през следващите дни да бъдат увеличени цените и на градския транспорт.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини