Военна техника и личен състав преминава през страната за учения в Корен и Црънча

Предстои придвижване на личен състав и военна техника по републиканската пътна инфраструктура на страната във връзка с провежданите учения на Българската армия, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО).

Продължава планираната полева подготовка с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана (ПВО) от състава на 2-ра механизирана бригада, 3-то Бригадно командване и 101-ви алпийски полк, започнала на 6 март на учебен полигон „Корен“. Тя ще продължи до 18 март. Ръководител на полевата подготовка е полк. Спасимир Чепишев от командването на Сухопътните войски.

За участие в полевата подготовка ще се извърши придвижване на личен състав и техника по пътната инфраструктура на България и с железопътен транспорт.

На 13 март придвижването ще бъде по маршрути от градовете Стара Загора, Хасково, Ямбол, Благоевград, Враца и Смолян през Хасково до полигон „Корен“.

На 18-и и 19 март след завършване на полевата подготовка ще се извърши придвижване на военнослужещите с участвалата военна техника обратно по посочените маршрути. 

Формирования от Съвместното командване на специалните сили (СКСО) до края на март ще провеждат стандартна полева подготовка на ротационен принцип в Учебния тренировъчен комплекс „Црънча“. Техника на СКСО ще се придвижва по републиканската пътна мрежа всеки понеделник и петък от Пловдив до Црънча и обратно. 

В съответствие с предварителен полетен план до 18 март се предвиждат полети на вертолети от Сухопътните войски на САЩ в Европа от Румъния до учебен полигон „Ново село“ и обратно. Полетите ще бъдат изпълнявани в рамките на съвместната българо-американска подготовка Joint Training на учебен полигон „Ново село“. Тя се провежда от януари до юни т.г. в рамките на планираните през 2021 г. съвместни учения на Българската армия в страната и чужбина.

Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в подготовката на ротационен принцип. В Joint Training участват сили и средства от МО, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат, посочват от МО.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини