Олиото ми е злато, опашки за 3 лв. бутилка

Изображение 1 от 6

    Олиото се превърна истинско злато  през последните месеци заради драстичния скок в цената му на дребно. В Хасково тя удари таван през тази седмица от 5,99 лева за литър.

    Като изключително ценен продукт за домакинствата, то наистина си заслужава мръзненето на студа поне за час, каквото време му посветиха мнозина хасковлии днес.

    Обявената промоционална цена на бутилка олио от 2.99 лв. събра дълга опашка пред една от големите хранителни вериги магазини в областния град преди началото на работното време. Още в 7 часа се натрупа опашка от хора, заради което трябваше да се въведе и специален ред на изчакване. Въпреки обявеното ограничение от 12 бутилки на човек, за да могат повече от клиентите да се снабдят със златната стока на ниска цена, мнозина останаха само измръзнали и разочаровани, че не можаха да стигнат до стоката, която бързо свърши.

    Само  преди няколко дни вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова  обяви цената за литър олио над 5 лева като спекулативна и предупреди хората да не се презапасяват, защото има достатъчно суровина и спирането на износа от Украйна и Русия на слънчогледово семе няма да повлияе. Все пак явно мнозина са решили да заложат на сигурно и да се презапасят с ценната стока. А и междувременно, по разпоредената от Нинова проверка, Комисията за защита на потребителите засече десетки магазини в цялата страна да продават олио на спекулативни цени, с космически печалби от 3 лева на бутилка-разликата между продажната цена на дребно и тази, на която се купува от производителя.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини