За 12-та поредна година родители ще садят дръвчета по еко-инициативата “Алеята на новия живот”

На 17.04.2022г.(Цветница) за дванадесета поредна година Община Димитровград организира засаждане на дръвчета, част от екологичния проект „Алея на новия живот”. Идеята на инициативата е родителите и близките на децата с постоянен или настоящ адрес в общината, родени в периода 1.03.2021г. – 28.02.2022г., да могат да засадят декоративни дръвчета на своите рожби.

Общината предоставя възможност на родителите да изберат къде и как да засадят дръвчето. Освен в „Алеята на новия живот” в парк „Марица”, родителите могат да получат дръвче и сами да изберат мястото за засаждане. Декоративното дръвче може да бъде засадено на подходящо място – собствено дворно място или в междублоково пространство, съобразено с екстериорното озеленяване на общината, за да имат възможност гражданите да полагат грижи за него. Фиданки ще могат да бъдат получени от 11.04.2022г. (понеделник) до 15.04.2022г. (петък) от 08.00 до 16.00 часа в разсадника на фирма „Неотитан”, Димитровград (парк „Марица”).

В тази връзка каним родителите на новородените да се включат в инициативата, като по този начин продължим заедно да се грижим за създаването на един по-зелен и чист град. Желаещите за участие в залесяването могат да заявят това в Центъра за административно обслужване на Община Димитровград от 21 март до 5 април 2022 година, както и на e-mail: hsd@dimitrovgrad.bg

Формуляр на заявление за участие може да бъде изтеглен и от сайта на Община Димитровград.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини