Не е регистрирано изменение от нормалните стойности на естествения гама фон в България

Към 8:00 часа днес не е регистрирано изменение от нормалните стойности на естествения гама фон на територията на страната. Това съобщиха от Агенцията за ядрено регулиране (АЯР).

Няма информация за настъпила промяна в състоянието на ядрените съоръжения в Украйна, допълват от АЯР.

Вчера имаше няколко пожара в забранената зона около затворената атомна електроцентрала в Чернобил, предаде ДПА. Информацията е от украинския парламент, който цитира данни от Европейската космическа агенция.

Пожарите вчера бяха са изгасени. Радиационните равнища в района са в нормите, съобщи украинският министър, отговарящ за опазването на околната среда и природните ресурси, Руслан Стрилец, цитиран от Асошиейтед прес.

Районът около АЕЦ "Чернобил" - място на най-тежката цивилна ядрена авария в историята - попадна под руски контрол малко след началото на войната в Украйна, припомня ДПА.

От началото на войната в Украйна от Агенцията за ядрено регулиране всекидневно дават информация за стойностите за радиационната обстановка в България и състоянието на ядрените съоръжения в Украйна. До момента в нито един ден от 24 февруари досега не е регистрирано изменение от нормалните стойности на естествения гама фон в България.

Източник: БТА

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини