Джон Батист и Silk Sonic триумфират на наградите Грами

Изображение 1 от 2

    Дуото Бруно Марс и Андерсън Паак спечели приза за запис на годината с песента "Leave the Door Open", съобщи Франс прес. Парчето грабна и наградата "Грами" за песен на годината.

    Вдъхновената от 70-те години на миналия век RnB песен "Leave the Door Open" на "Силк соник" бе отличена за песен на годината на наградите "Грами" - един от четирите големи трофея, раздадени на звездната церемония в Лас Вегас, предаде Ройтерс.

    Дуото Бруно Марс и Андерсън Паак изпълниха песента на откриването на церемонията и се завърнаха минути по-късно, за да приемат трофея си. "Заради вас, хора, аз и Анди ще пеем тази песен завинаги", каза Марс.

    Джон Батист - музикант от афроамерикански произход, изявяващ се в различни жанрове, спечели водещия приз за албум на годината на церемонията за наградите "Грами", която включваше изненадващ призив на украинския президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. 

    Батист, който е бендлидер в късното шоу на Стивън Колбер, получи общо пет отличия, в това число топ наградата за джаз албума си "We Are", вдъхновен от движението "Животът на чернокожите има значение".

    Останалите призове на Джон Батист, който водеше по номинации с 11 на брой, са за най-добро музикално видео за "Freedom" - ярък трибют за Ню Орлиънс, и награда за композицията и аранжимента на песните за анимацията "За душата" на "Пиксар". 

    Деветнадесетгодишната тийн сензация Оливия Родриго, прочула се със сърцераздирателната балада "Drivers License" от дебютния й албум "Sour", спечели четвъртата водеща награда за най-добър нов изпълнител. Към нея певицата прибави още две отличия. 

    Един от ключовите моменти на церемонията беше включването на президента на Украйна Володимир Зеленски, което контрастираше с радостната атмосфера на наградното шоу. 

    "Какво се противопоставя най-много на музиката? Мълчанието на разрушените градове и убитите хора. Запълнете тишината с вашата музика. Подкрепете ни по всеки възможен начин. С всичко друго, но не и с мълчание", призова Зеленски в предварително записаното си послание. 

    Церемонията за наградите "Грами" - водещите отличия в света на музиката, трябваше да се проведе през януари, но беше отложена заради увеличаването на случаите на зараза с Ковид-19. Шоуто освен това беше преместено от Лос Анджелис в Лас Вегас. Звездите преминаха по червения килим, а хиляди зрители препълниха залата, за разлика от миналата година, когато събитието беше на открито пред малобройна публика. 

    Коментари в сайта

    Последни новини