Втора пратка нелегална валута в голям размер за Турция спряха на "Капитан Андреево" тази седмица

Нов опит за пренасяне на недекларирана валута в големи размери през ГКПП „Капитан Андреево“ предотвратиха митническите служители от Териториална дирекция „Митница Бургас“ само в рамките на два дни.

След като на 2 май спряха близо четвърт милион евро, предназначени да бъдат пренесени нелегално от Германия за Турция, на 3-ти май спират нова пратка недекларирана валута.

Тогава на МП „Капитан Андреево“ пристига товарен микробус с турска регистрация, пътуващ от Великобритания за Турция през България.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка. При огледа във фабрична кухина под шофьорската седалка са открити недекларирани 253 490 английски паунда, 149 800 евро, 5990 ирландски паунда. Намерената валута е с общо българска равностойност 800 481 лева.

Образувано е бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура –Хасково-Териториално отделение-Свиленград.

На шофьора, 39-годишен турски гражданин, е повдигнато обвинение за престъпление от Наказателния кодекс, за това че при излизане от Република България за Република Турция не е изпълнил задължението си съгласно разпоредбите на Валутния закон за деклариране на парични средства, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз и стойността на престъплението е в особено големи размери.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини