ТЕЦ-ът в Димитровград ще запуши отново - но дали ще е само от комина?

Изображение 1 от 2

    Работниците от Топлоелектрическата централа (ТЕЦ) „Марица 3“ – Димитровград отмениха насрочения за днес протест пред Министерството на околната среда и водите. Това съобщи за БТА главният юрист на дружеството Юлиян Семерджиев.

    „Причината е, че днес получихме частично разрешение от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково да възобновим работа. Освен това, не искаме да създаваме неудобство на жителите на столицата“, поясни Семерджиев.

    Проявата на недоволство с участието на около 700 енергетици, по данни на организаторите, трябваше да се състои пред екоминистерството, където да бъде връчена протестна декларация. След това участниците планираха шествие до Министерския съвет и парламента.

    Напрежението се породи след като централата бе затворена принудително на 21 април заради системно неизпълнение на предписанията на екоинспекцията и нарушения на Комплексното разрешително. Заради преустановяването на дейността на мощностите персоналът вече веднъж излезе на протест на 9 май, като блокира за половин час движението по околовръстния път на Димитровград.

    Разрешението е със срок до 1 юни, добави Семерджиев. През периода дотогава ще направим възможното да убедим контролните органи, че не замърсяваме околната среда и не представляваме опасност за живота и здравето на хората в Димитровград, каза още юристът.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Въ
      Върховно нахалство!
      8 -1
      15:21, 12 май 2022
      Семерджиев и останалата сган да бъде разпънати на кръст!
      • +
        +
        6 0
        21:03, 12 май 2022
        На баща си се е метнал. Заслужава който го види,да го заплюе.
      • От
        Отговор
        6 0
        23:57, 12 май 2022
        Изроди
    Последни новини