Общоградско честване и тържествена церемония по повод 24 май

Общоградско честване и тържествена церемония по повод 24 май - Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е подготвила Община Димитровград.

От 10.15ч. под съпровода на маршова музика ученици и учители ще преминат във Шествие на училищата, водени от  Забавно-духов оркестър и деца от ОЦТИ "Галаксико" с букви от азбуката. Празничното шествие ще премине по пешеходната алеята на бул.„България” и ще се отправи към сцената на пл.България. Официалното тържество ще започне с химна на празника "Върви, народе възродени!" в съвместно изпълнение на хор "Славейковци" и Забовно-духов оркестър с диригент Георги Желев. Награждаване на най-изявените учители, културен деец и ученици от общината ще е кулминацията на тържеството.

На 24 май традиционно община Димитровград връчва най-високите отличия в областта на образованието и културата. И тази година на голямата сцена ще се състои Официалната церемония по връчване на Специалните награди на Община Димитровград за 2022 година „Учител на годината” и „Деец на културата”. За първи в тържествената церемония ще бъдат включени и отличени и най-изявените ученици, които ще получат грамоти от община Димитровград за постигнати високи образователни успехи, издигане авторитета на училището и община Димитровград.

Традиционната изложба "Ние се гордеем с тях" на ученици с отличия, награди  и постижения от димитровградските училища ще бъде разположена на площад "България" пред общината на 24 май, която след празника ще бъде ситуирана на паната на постояната изложба в парка пред сградата на Библиотеката.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини