ДНР организира трибунал за заловените в Азовстал

Властите на т. нар. Донецката народна република обявиха, че организират трибунал за войниците от Украйна и чуждестранните наемници, които се предадоха в металургичния завод "Азовстал", съобщи ръководителят на ДНР Денис Пушилин по телевизия "Россия 24".

"Със затворниците работят съответните отдели. Информация за чуждестранните наемници и чужденците в техния състав ще бъде публикувана по-късно. Що се отнася до съдбата им в бъдеще, всичко е абсолютно очевидно: сега те са на територията на ДНР, провеждаща международен трибунал, подготвят се съответните документи, изписва се уставът на трибунала", заяви той. 

Пушилин твърди, че всички предали се в Азовстал украински военни се намират в Донецка народна република, предаде агенция "Interfax".

В петък руското министерство на отбраната публикува видеозапис от "предаването на последната група украински военнослужещи" от комбината "Азовстал" в Мариупол.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков твърди, че общо 2439 души от украинския полк "Азов" и военнослужещи от украинските въоръжени сили са се предали в комбината "Азовстал" в Мариупол от 16 май насам.

В събота Денис Пушилин уточни, че 78 от 2439-те задържани от "Азовстал" са жени. В ефира на предаването "Соловьев Live" той заяви, че по предварителни данни сред задържаните има чужденци. 

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    4 -4
    12:33, 24 май 2022
    До един на гилотината! Жив изрод от затвора не трябва да излиза! И Ше-ни и семейството и на гилотината!
    • Л
      л
      3 -1
      12:41, 24 май 2022
      не искаш ли пак да оближеш **** на байдън и да спреш руските телевизии долен арменски боклук?!
  • 2
    Ше
    ****
    3 -3
    13:00, 24 май 2022
    на кол и в мравуняк
  • 3
    Ев
    Евакуация
    6 -2
    21:43, 24 май 2022
    Баси, не мога да повярвам, нали Зеленски каза че е евакуация, пък сега ще ги съдят???!!! Точно си е предаване и взимане в плен. Ако украинците могат да осъзнаят колко продажен и вреден е Зеленски за държавата им, би трябвало да го свалят от власт и накажат подобаващо.
  • 4
    Че
    Червенски
    1 -3
    22:18, 24 май 2022
    Същата работа като нашето ДПС! Преди си плашеха електората с Волен после с Валерката а сега със ПП.
    Зеленски прави жест на Путлер и му доставя материал за руските телевизии да плаши и зомбира простите руснаци по губерниите за ураинците-нацисти татуирани до ушите. С това си печели повече помощ от запада и същевременно ускорява крачките към гроба на Путин.
Последни новини