Как да бъде спрян зъл безумец с ядрени оръжия? Статия на Навални в Time за 100-те най-влиятелни личности

Списание "Time" публикува списък на 100-те най-влиятелни личности на 2022 година. По традиция рейтингът е разделен на няколко категории: "Артисти", "Новатори", "Титани", "Икони", "Пионери" и "Лидери".

Сред "лидерите" фигурират президентите на САЩ и Китай Джо Байдън и Си Дзипин, както и президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски. Статията за Путин в "Time" е написана от руския опозиционен лидер Алексей Навални, който сега изтърпява 9-годишна присъда в наказателна колония при максимално строг режим.

Ето публикувания текст:

Може би истинската мисия на Владимир Путин е в това да преподава уроци. На всички – от световните лидери и експерти до обикновените хора. През 2022 г. той беше особено добър в това.

Той отново ни напомни, че пътят, започнат с "леко фалшифицирани избори" винаги завършва с диктатура. За това, че диктатурата винаги води към война. О, как не бива да забравяме това, нали?

Световните лидери години наред лицемерно говориха за "прагматични позиции" и ползи в международната търговия. Правейки това, те получваха изгода от руския нефт и газ, докато хватката на Путин върху властта укрепваше. Цената на войната: военната и икономическата помощ за Украйна, бежанци, санкции – всичко това ще струва стотици пъти по-скъпо, отколкото доходите от апетитните петролни и газови контракти, на чието подписване беше така приятно да се пие шампанско.

Путин ни напомни за "теста с патицата". Помните ли го? Ако изглежда като патица, плува като патица и кряка като патица – значи вероятно е патица.

Същата тази логика трябва да бъде приложена и в този случай: ако някой унищожава независимите медии, организира политически убийства и живее с имперски илюзии, значи, той е безумец, способен да устрои кървава касапница в центъра на Европа през 21 век. И няма  нужда да се прегръщате с него на международни форуми.

Точно сега Путин води урок на тема: как да занулиш икономическия ръст на своята страна, постигнат за 20 години.

Но отговорът на главния въпрос, кото той поставя - как да бъде спрян зъл побъркан човек с армия, ядрени оръжия и членство в Съвета за сигурност на ООН – предстои да бъде даден. И ние сме тези, които трябва да намерим отговора.

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Дн
    Дневални
    14 -6
    13:08, 25 май 2022
    Че е побъркан и болен от паркинсон вече и децата го виждат. С тези огромни ресурси руснаците можеха да живеят също богато като американците, но не им е било писано при този диктатор а и скоро нищо хубаво няма да им се случи...
    • 33
      333
      12 -7
      15:56, 25 май 2022
      Русия с тези ресурси и природни богатства, не само че можеше да живее добре, като американците и западно европейците, ами и да ги мине в пъти! Само че, омразата към запада им изяде главата!Ще дойде време, когато никой няма да им иска газта и нефта и ще лапат мухите пак!
  • 2
    Ба
    Бай Танас
    5 -9
    15:51, 25 май 2022
    Според соросоидите идва края на цивилизацията. Та... Виж коментара
    • К
      к
      4 -10
      19:44, 25 май 2022
      под ОТКА-ЧАЛНИК имаш предвид зомбито Бай-дън? Виж коментара
    • 55
      55
      8 -2
      09:24, 26 май 2022
      Хахаха, той целият свят е срещу Путин, той за Байдън говори!?! Разликата меж Русия и Америка е точно толкова, колкото разликата между Москвич и Кадилак!
  • 3
    К
    к
    4 -9
    19:36, 25 май 2022
    имате предвид зомбито Байдън? че той не може да хо... Виж коментара
  • 4
    Аз
    аз
    4 -12
    22:12, 25 май 2022
    ХОРА,НАРОДЕ....знаем вече всичко за великата УКРАЙ... Виж коментара
    • ИА
      и аз
      13 -3
      08:51, 26 май 2022
      Аз пък знам много за "великата" Русия.Знам колко им е средната заплата - 20 000 рубли, което се равнява на 650лв.Знам че някои хора живеят изключително бедно.Знам колко много пият руснаците, това е световноизвестно!Знам че ги управлява диктатор и прати донаборници да се бият и да умират във война която никой нормален човек не си е мислел че ще има.Знам че нямат свободни медии.Знам че хвърли в затвора всичките си противници, или в затвора или ги слага в лудницата ...Понякога отравят някого дори и да е избягал в чужбина."Пълна демокрация" така да се каже.Знам че Путин има интереси в България и издържа няколко политически партии като Възраждане и ДПС и БСП и ви хвърля прах в очите и вие нямате капка мозък в главите като се връзвате на Коста Копейкин. Никой не ви е спрял руските канали, не пишете глупости.От тях идиоти като Соловьов редовно призовават да се изпратят ракети до Берлин, Лондон или Париж и плашат гаргите.Защото руснаците се изложиха яко.Целият свят видя колко им струва армията дето се надуваха че била втората в света, пълен смях.Чакаме сега да си го пратят Путин самите руснаци в санаториум и да се молят да им спрат санкциите.Светът ще се престрои дори и да не е веднага и ще си доставя газ и нефт.А Русия да си продава ресурсите на Китай за най ниски цени, защото другите няма да искат да купуват.И още много работи знам за Русия ама нямам повече време да пиша тук.Не бъдете глупави, мислете ....
    • До
      До и аз
      6 -1
      11:06, 26 май 2022
      Супер коментар!
  • 5
    На
    Навални
    4 0
    20:07, 26 май 2022
    Целият свят е в смъртна опасност ,докато бункерния гном е жив!
Последни новини