Искат оставката на зам.председателя на ОБС Димитровград заради конфликт на интереси?

Днес в деловодството на ОбС Димитровград е внесено отворено писмо до председателя на местния парламент, Гергана Кръстева, с искане за отстраняване на зам. председателя Юлиян Семерджиев, поради конфликт на интереси.

Конфликтът на интереси, който е посочен от вносителя на писмото, инж. еколог Красимир Желев е, че Семерджиев заема позицията на зам. председател на ОбС Димитровград паралелно с длъжността си на юрисконсулт на ТЕЦ "Марица 3", което предприятие е обвинявано за замърсяването на въздуха в Димитровград със серен диоксид.

Според Желев, поради високата си позиция в местния парламент, Семерджиев успява да "замита всичко под килима" и това да е причината местните избраници на народа, които трябва да защитават интересите на жителите на общината, да мълчат по темета за качеството на въздуха. Желев сподели, че няма как зам. председателят да защитава интересите на обществото, при условие, че е на ръководна позиция в предприятие, нарушаващо екологичните разпоредби и замърсяващо въздуха в града със прах, сажди и серен диоксид.

Вносителят на писмото заявява, че ако председателят на ОбС и самият общински съвет не предприемат стъпки в посока освобождаването на Юлиян Семерджиев като зам. председател, ще бъде инициирана подписка в общината и ще бъдат сигнализирани всички институции и медии, "защото конфликтът на интереси си е престъпление."

Отвореното писмо трябва да бъде разгледано по време на следващата сесия на ОбС Димитровград на 30 юни.

Пълния текст на отвореното писмо:

Отворено писмо


 

ДО ОбС Димитровград

До Председателя на ОбС Гергана Кръстева

 

Уважаема г-жо Кръстева,

Уважаеми госпожи и господа общински съветници,

От почти година има сериозни индикации, че ТЕЦ Марица 3 Димитровград замърсява въздуха на Димитровград. Емисиите, които изхвърля централата станаха предмет на разговори от трибуната на парламента, в Министерството на екологията, в Областния съвет и т.н. Единственото място, което мълчи и не смее да повдигне въпроса за чистотата на въздуха в Димитровград, е Общинския съвет Димитровград. Да, всъщност и местната власт не е казала кой знае какво - веднъж кмета Иво Димов отиде уж на протест, като каза на медиите, че подкрепя искането на протестиращите за чист въздух, но след като го наснимаха и си направи съответния пиар, си тръгна, без да участва реално в протеста. 

Обръщам се към Вас, уважаеми общински съветници и г-жо Кръстева, за да Ви попитам - каква е причината за Вашето мълчание? Вероятно като зам. председател на ОбС, юриста Юлиян Семерджиев замита всичко под килима и Вие не искате да се конфронтирате с него - все пак той и неговата съпартийка са си два гласа за ГЕРБ във всеки момент на гласуване за всяко нещо, което им се подаде. 

А давате ли си сметка, че г-н Семерджиев е в сериозен конфликт на интереси. Давате ли си сметка, че в медии, в съд и навсякъде той защитава интереса на единия си работодател - ТЕЦ Марица 3, а другият работодател, който всъщност сме жителите на общината, му плащаме една голяма заплата, без той да защитава нашите потребности от чист въздух - за децата ни, за родителите ни и за нас самите. 

Смятам, че е належащо да погледнете сериозно на този конфликт на интереси и да вземете единственото възможно решение, а то е, г-н  Семерджиев да не е зам.председател на съвета. Бих поискал и оставката му като общински съветник, но това е въпрос на морал от негова страна и се съмнявам, че ще има тази доблест. И когато Семерджиев трупа дивиденти от различен характер за себе си, призовавам избирателите му другия път да помислят добре, преди да гласуват.

В заключение - ако не вземете необходимите мерки, ще предизвикам подписка сред жителите на общината, ако се налага, ще информирам всички медии, ще се обърна и към други институции. Защото конфликтът на интереси си е престъпление.  

Красимир Гочев Желев

гражданин на Димитровград

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Се
    Семерджийката!
    31 -1
    12:23, 10 юни 2022
    Вън!
  • 2
    Фе
    ФЕН
    9 -7
    19:06, 10 юни 2022
    Кучетата лаят,кервана си върви!
  • 3
    Бр
    Браво
    24 -2
    22:32, 10 юни 2022
    Имало свестни смели хора в града ни
  • 4
    Ве
    Венко
    15 -1
    23:13, 10 юни 2022
    Пратете го в София при Пеевски да си търси парите от КтБ!!! Ха Ха Ха
  • 5
    Ха
    Хари
    19 -1
    07:08, 11 юни 2022
    Ако затворят теца догодина на изборите Семерджиев няма да е в ОС обаче нищо чудно да го видим в парламента. То такива ******* ги обира ДПС .
  • 6
    По
    Потър
    12 -1
    09:00, 11 юни 2022
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 7
    Жи
    Живко Желев
    9 -1
    10:53, 12 юни 2022
    Да организираме протест, защото той сам няма да подаде оставка!!!
  • 8
    Ив
    Ивайло Енев
    10 0
    12:10, 12 юни 2022
    Браво Краси! Ти си наистина Човек! Нужни са наистина такива хора като теб’ Дай да организираме подписка и протест,за да изхвърлим този от ОбС! Той е нагъл и няма да се оттегли сам! Парите и Власта са му приоритет!!
  • 9
    Не
    неюнайко
    3 -1
    15:05, 12 юни 2022
    Изборите са много скоро ,кандидатирайте се и ще видите колко подкрепа имате,да не стане като на протеста пред ТЕЦа повече плакати отколкото хора,щото пред компа е лесно ама като си разлепиш плаката ще разбереш че компанията за карти не стига да станеш общински съветник.Пък ако те изберът тогава може да предлагаш кой какъв да е в общински съвет.
  • 10
    Ца
    Цанко Пенев
    8 0
    23:08, 12 юни 2022
    Браво!Истински Българин !
Последни новини